İş bulamıyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan assq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

assq

Üye
merhaba, yeni mezun bir elektrik elektronik mühendisiyim. iş bulamıyorum bir türlü. her yere başvurmama rağmen bir türlü iş bulamadım. annem bir meslek lisesine gidip oradaki hocalarla görüşmüş. onlarda tecrübesiz ve işi bilmediği için teknisyen olarak işe girip iş öğrensin 2-3 yıl ondan sonra zaten tecrübeli olmuş olur. sonrasında mühendislik yapar demişler. hocalar çevrelerine haber vermiş bana iş arıyorlar. bir tane de firmayı aramış hocalardan biri bir elektrik firması durumumu anlatmış yeni mezun mühendis olduğumu iş bilmediğimi. yarın iş yeriyle görüşmeye gideceğim ama açıkcası teknisyenlik yapmak istemiyorum. bedenen çalışmak bana ağır geliyor. o kadar okuyup günün sonunda teknisyenlik yapacaksam neden bir mühendislik diplomam var. ingilizcem de düşük seviye onu geliştircem. sizce o zaman iş bulabilir miyim? bu arada bursa da yaşıyorum. bursa da çalışmak istiyorum. şehir dışı pek düşünmüyordum ama 4 aydır iş bulamadığım için artık şehir dışı da düşünüyorum batı da olması şartıyla. ne yapmamı önerirsiniz tavsiyelerinize ihtiyacım var.

@paskomya üstat,
Söylenecek çok söz var.
Bu forumda yıllarını elektronik 'e veren, mühendisliği tekrar tekrar okutacak ustalar var.
Bu genç kardeşimiz de;
Hem tecrübe yok. Hem masabaşı iş beklentisi...
Sizin uzmanlık alanınız, @paskomya üstat;
Hayata ve mesleğe dair yorumlarınızı okumak isterim.

Kaç mühendis aşağıdaki başlıkta güç kaynağını teknik olarak tasarlayabilir veya açıklayabilir.
İş diploma ile bitmiyor.
Mühendiste olunsa, bir yerden hayata atılıp başlanacak.

Teknisyenliği beğenmeyenler aşağıdaki başlığın 1 ci mesajını okusun.

https://mekatronik.org/forum/thread...ipple-noise-testleri-ve-modifikasyonlar.7520/
Bu makaleyi hazırlayan bir teknisyen.
HexfeT üstada selam olsun.

Son olarak bu bilge insan;
uzun zamandır iş arıyor.
https://mekatronik.org/forum/threads/is-ariyorum.7096/

Son düzenleme:
Yanlış bölüm ve meslek seçmişsiniz.

Bedenen çalışmayacaksanız Mühendis olmayacaktınız. Size mühendisliği masabaşı iş olarak tanıtan her kimse bunun hesabını ona sorun bence.

firma sahibi olacağım ama ben mühendislik, teknisyenlik , teknikerlik ustalık ..v.s gibi vasıfların hepsini aslında uhdesinde toplaması gereken mesleğin direkt pratik kısmını yapmayacağım diyen adamı işe alacağım. Kimse kusuruma bakmasın ama kapıdan içeri sokmam.

Mühendis denilen adam gırtlağına kadar yağada batar, pratiğide bilir, sahayıda..

Sizin istediğiniz yönetici olmak mühendis değil ve hiç bir şey bilmeyen bir adamı yönetici yapan bir firma da çok yaşamaz zaten.

değerli ustalarım, buralarda kaba (kime göre? neye göre?) bir, nasıl denir atalar sözü vardır. derler ki;
"şeyinde peynir gören, kendini kaptan sanırmış" ben yumuşattım sizler anladınız sanırım. ne yani bir diploma alınınca, o diplomanın etiketine mi sahip olunuyor.

rahmetli bir avukat arkadaşımın oğlu uluslar arası ilişkiler okudu. sonra haritada yerini bulmakta zorlandığım bir ülkenin büyükelçiliğinde sekreter yardımcısı olarak işe başladı. umarım başarılı olur 10-15 yıl sonra büyükelçi olarak görebilirim.
yukarıdaki deyişte. ilk önce tekneye miço olarak girersin, sonra gittiğin deniz mili/ yıl,ay hesabına göre gemici olursun, yine aynı hesaba göre usta gemici, hesap devam eder reis olursun (yeteneklerinin artması lazım) sonra da kaptan olursun. tabii ki burada yeterlilik sınavı ve üst kademe kaptanların onayı da lazım.
bilmenizi isterim ki. kaptan rütbesi askeriye olarak yüzbaşı, sivil olarak belediye başkanı ile kaymakam arasıdır.
şimdi git denizcilik lisesine al diplomayı çık süvari yardımcısı olarak başla işe. (yardımcı kaptan)
sonra elimizde harita okumayı bilmeyen, rota çizemeyen, gök yüzüne bakıp hava tahmininde bulunamayan. navigasyon gps olmadan limandan çıkamayan kaptancıklarımız oluyor.

bilerek mühendis örneklemesi yapmadım. zaten okuyan anlar. kaptan köşküne çıkıp dümen tutmakla kaptan olunmuyor.

Arkadaşımın oğlu;
Yolcu vapurunda halatçı olarak işe başladı.
(Mesleğin ismini bilmiyorum , halatçı diye yazdım)
Yaptığı iş:
Yolcu vapuru iskeleye yanaşır, halatla vapuru iskeleye bağlarlar.
Burada işe başladı. Kademe, kademe yükseldi.
Kaptanlık imtihanlarına girdi, kazandı.
Şimdi arabalı vapurlar da, kaptanlık görevini yapıyor.
Ana fikir:
Mesleğe bir yerden başlanır,
Bilgi, beceri, sabırla ilerleyen zamanlarda, hedef belirlenerek istenilen yerlere/kademelere gelinir.

Arkadaşımın oğlu;
Yolcu vapurunda halatçı olarak işe başladı.
(Mesleğin ismini bilmiyorum , halatçı diye yazdım)
Yaptığı iş:
Yolcu vapuru iskeleye yanaşır, halatla vapuru iskeleye bağlarlar.
Burada işe başladı. Kademe, kademe yükseldi.
Kaptanlık imtihanlarına girdi, kazandı.
Şimdi arabalı vapurlar da, kaptanlık görevini yapıyor.
onun adı çımacıdır. en alt seviyeden başlamış tebrik etmek lazım. daha evvel çımacılık yaptığı için gemiyi yanaştırırken çımacıya hata yaptırmamak için özen gösterir. çünkü çımacı bir halatı kaçırırsa ikinci bir şansı nerdeyse yoktur. aşırı yüke bindirip o halat koparsa o çımacı kopan halat yüzünden en iyi şansla sakat kalır. örnek videolar var. merak eden izlesin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri