İşaretleme

Katılım
21 Ara 2010
Mesajlar
291
Puanları
1
Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin. Benim ufak bir projem var. Konveyör üzerindeki Bir parça malzemeyi durdurup işaretleyip 2 3 metre sonra kestirmem gerekiyor. Bunu nasıl yapabiliriz? Burada yaşadğım en büyük sorun parçayı ne şekilde işaretleyebilirim. (yara,point,yakma)
 
bu işaretleri algılamayımı düşünüyorsun yoksa sadece görsellikmi sağlayacak malzemenin cinsi ebatları nedir malzemeye yara yakma vs. talaşlı ürüne zarar verici yöntemler tercih edilmez eğer uygunsa genelde boyama ile yapılır bunu amatörce kendinde yapabilirsin yada profesyonel mekanizmalarda mevcut detayı ve tercihini belirtirsen yardımcı olurum.
 
belli uzunlukta bir kesilmesi gerekiyor parçanın. onun için önce işaret koyduracam iki üç metre sonrada o işareti her algıladığımda kestirecem. ben şöyle düşündüm. malzeme kare dikdörtgen yuvarlak tarzı bir lastik. -----_----- eğer şöyle bir iz bırakabilirsem malzemede(mm seviyelerinde) malzemeye üstten bakan bir mesafe ölçüm sensörü koyarım. mesafe diğerlerine göre büyüdükçe durdurup keserim. ama o çukuru malzemede nasıl acacam orasını bulamadım? boya atarsam mikron seviyesinde kalınlığın artmasını ölçmem lazım sanırım? yada boyayı nasıl algılatacam?
 
banttaki bir malzemede (cinsini belirtemişsin)iz bırakmak zor parça hareket edecektir sabitlemen lazım rengi renk sensörüyle algılarsın kyence öneririm mm seviyelerinde hassasiyet istersen parçnın üzerine basan bir tekerlekli encoder koy aldığın ölçüyü kesen meknizmaya sinyal yaparsın varsa prosesin bir fotosunu koysan doğru çözüm konusunda daha çok yardımcı olabiliriz.
 
hort oluyor ama yeni konu açmak istemedim. arkadaşlar su tesisatçısıyım. işaretlemeyi betona fayansa sıvaya boruya bazen demire profile yapmam gerekiyor.

kurşun kalemlerden bıktım. kırılıyor, tahtası çatlıyor, içindeki uç arkadan çıkıyor= ömür törpüsü...
kullanan arkadaşlar, varsa suculardan da tavsiye bekliyorum. bana boyu kısa, ömrü uzun bi işaretleme kalemi önerin de alayım nolur.

bu da son yaptığım işten bi görsel olsun :)

önce ve sonra
 

Ekli dosyalar

  • P_20150801_092213.jpg
    P_20150801_092213.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 8
  • P_20150801_192035.jpg
    P_20150801_192035.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 8
Edding marka metalik grafik kalemleri var, genelde kaligrafi denilen güzel yazı işlerinde de kullanıldığından hemen hemen her kalınlıkta bulabiliyorsun (1mm - 5mm arası). Altın, gümüş, gri, kırmızı ve sarı renkleri olması lazım. Hem reflektör gibi yansıtır hem de kolay görünür. İnternette bir araştır istersen, bulmak kolay hemen hemen her kırtasiyede bulabilirsiniz.
 
El yıkama lavabo altına girmesi için on cm felan gerekiyor. Yani kısa olmalı. Bi bakayım ama boyut yazmıyor. Siz hiç kullandınız mi
 
Ben başka alanlarda kullandım, 10 cm civarı olanlar var. Edding altın yaldız kalem sanırım işinizi en rahat görecek olanı, çünkü kalemin gövdesi genelde aluminyum tüp şeklinde. Bü yüzden deposu kısa ama biraz genişce (markör kadar geniş değil tabi). Kırtasiyelere bir bakın tavsiye ederim :)
 
@Kurt_Kurt un bahsettiği uymazsa plastik şişeşeler var kumaş kalemi diye anılır içi doldurulabilir değşik boy ve çapları olur, burun damlalığı gibi kullanılır, aynı yöntemle daha dar yerler için biraz zahmetli ama göz- kulak damla şişesine kırmızı veya siyah çekomastik koy dokundurduğun yerden kolay çıkmaz, bittikçe doldurursun.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,059
Mesajlar
922,903
Kullanıcılar
451,331
Son üye
doby17

Yeni konular

Geri
Üst