Sn.çözüm ,yazınızda tırnak içinde benim Entes için yazdığım başka başlık altındaki yazılarıma istinaden,seviyesiz ve nahoş bulduğunuzu belirtiyorsunuz.Görüşünüze saygı duyarım.Ama kabul etmem mümkün değil.
'Hala eski berbere traş olmak'bir deyim dir.Asla argo veya kötü söz değildir'.İyi marka değilmiş'cümlem ise benim görüşümdür.İyi demek zorundamıyım?
Entes ile ilgili gerçek görüşlerim;düşününüz niye İnter,Gepa,Gemta,Mikrotek,Er-Na,Terra,Federal,Kaim vs. markaları değil de Entes'i eleştiriyorum.Entes çok eskiden beri sektörde yer alan köklü ve büyük bir firmadır.Ben başta olmak üzere birçok meslektaşım bol miktarda Entes röle kullanmışlardır.Önceleri analog,sonra mikro işlemcili,S Serisi,M serisi,akıllı derken 3 akım trafolu modeli çıkardılar.Bulundukları konjektür gereği yenilikleri,gelişmeleri,teknolojik kolaylıkları ilk onların bizlere sunması gerekirken,hala sonradan da olsa hareket yok.Bence olaya idealist değil para kazanma amaçlı yaklaşıyorlar.İsim var,bilinçsizce kullananlar var.(başka markalarda daha iyi özellikler olduğunu bilmediklerinden) markaya güvenildiğinden suistimal ediyorlar.Ben Entes ile çok çalıştım pazarlama ile kolay iletişim kurarsınız.Ar-ge ve üretim ile asla iletişim kuramazsınız.Yıl başındaki tarife değişikliği ile harıl,harıl,eski röleler 3 akım trafolu olanlar ile değiştiriliyor.Tedaş'ın hesaplamalarına göre ülkemize maliyeti 60 milyon YTL.Entes bu pastadan önemli bir pay alıyor.Ama bence hak etmiyor.Hak etmesi için Kael,Tense,Elektropan,İnter gibi rölelerdeki üstünlükleri barındırıyor olması gerekirdi.
İdealist değiller.Ben dış aydınlatma için Entes fotosel rölesini de çok,çok fazla kullandım.Günümüzde bu iş için astro röleler var.10 sene kadar önce Meter
Elektronik Şinasi Yıldırım bey astro röleyi üretmişti.Entes de hala astro röle yok.Şunu diyebilirsiniz;olmak zorunda mı?onuda başkaları üretsin.Evet olmak zorunda Entes kendinde görmesede benim gibilerin onlarda görmek istediği böyle bir misyon var.Entes fotosel röleleri Karlı havada,şajlı havada,yağmurlu havada hemen yanar.Sadece Entes değil diğer röleler de yanıyor.Ama Amerikan SOLA diye bir marka fotosel rölesi var ki 14 yıl garanti veriyorlar.Entes den işte böyle kaliteli ve öncü ürünler beklediğim için eleştiriyorum.Marka için kötü derken devre elemanları ve üretim teknikleri açısından demiyorum.Bilmem anlatabildim mi?