aliihsan_ucuzcu
Üye
selam,
İki butonlu, 5 ledli bir devre yapmam gerekiyor.
kısaca anlatayım.
1. butona basıldığında
500 ms bekle
5. ledi söndür
500 ms bekle
1. ledi yak
250 ms sonra 4. ledi de yak
500 ms sonra 3. ledi de yak
1. buton bırakıldığında
3. ledi söndür
250 ms bekle 4. ledi ve 1. ledi söndür
3 sn bekle 5. ledi yak
2. butona basıldığında
500 ms bekle
5. ledi söndür
500 ms bekle
2. ledi yak
2. buton bırakıldığında
3. ledi söndür
250 ms bekle 4. ledi ve 2. ledi söndür
3 sn bekle 5. ledi yak
1. ve 2. butona basılana kadar 5.led yanık kalmalı yani hiçbir butona basılmadığı sürece 5. led sürekli yanmalı
1. ve 2. butona aynı anda basıldığında devrenin hiçbir tepki vermemesi gerekiyor.
şaşırtma maksatlı olarak butonlardan birine basıldığında (yani çok kısa süreli bas bırak yapıldığında) diğer butona 2 saniye sonra basılabilsin.
herhangi bir butona basılıp işlem başladıktan sonra 3. led yanana kadar buton tekrar geri bırakılırsa işlem durmalı ve 3 saniye sonra 5. led tekrar yanmalı. bu işlem gerçekleşip 5.ledin yanması için gereken 3 saniye dolmadan yani 5.led yanmadan herhangi bir butona tekrar basılırsa 5. led yanmamalı ve basılan butona ait işlem yukarda belirtilen sırayla tekrar başlamalı.
derdim budur lütfen yardım edin.
İki butonlu, 5 ledli bir devre yapmam gerekiyor.
kısaca anlatayım.
1. butona basıldığında
500 ms bekle
5. ledi söndür
500 ms bekle
1. ledi yak
1. buton bırakıldığında
3. ledi söndür
250 ms bekle 4. ledi ve 1. ledi söndür
3 sn bekle 5. ledi yak
2. butona basıldığında
500 ms bekle
5. ledi söndür
500 ms bekle
2. ledi yak
2. buton bırakıldığında
3. ledi söndür
250 ms bekle 4. ledi ve 2. ledi söndür
3 sn bekle 5. ledi yak
1. ve 2. butona basılana kadar 5.led yanık kalmalı yani hiçbir butona basılmadığı sürece 5. led sürekli yanmalı
1. ve 2. butona aynı anda basıldığında devrenin hiçbir tepki vermemesi gerekiyor.
şaşırtma maksatlı olarak butonlardan birine basıldığında (yani çok kısa süreli bas bırak yapıldığında) diğer butona 2 saniye sonra basılabilsin.
herhangi bir butona basılıp işlem başladıktan sonra 3. led yanana kadar buton tekrar geri bırakılırsa işlem durmalı ve 3 saniye sonra 5. led tekrar yanmalı. bu işlem gerçekleşip 5.ledin yanması için gereken 3 saniye dolmadan yani 5.led yanmadan herhangi bir butona tekrar basılırsa 5. led yanmamalı ve basılan butona ait işlem yukarda belirtilen sırayla tekrar başlamalı.
derdim budur lütfen yardım edin.
Moderatör tarafında düzenlendi: