İleri Analog Elektronik Ödevi

1) Vmin= Vmax *e^(-t/RC) formülünde C değeri ne kadar yüksek olursa çıkış (kondansatör) gerilimi Vmax'a yakın olur.a şıkkında C değeri yüksek ve zaten R bağlı değil. R'yi sonsuz kabul edersek 10000uF'a gerek kalmıyor aslında,çıkış gerilimi 49.99 V olur.
2)Hocanız anlatmıştır. Tam dalga doğrultucu grafiğinden ve yukardaki formulden giderek sonuca ulaşabilirsiniz.Teoriye girince bu kadar basit görünmüyor tabi.
3)Bu devrenin simülasyonunu Proteus programında yaptım,sonuçlar aynı çıkıyor.
4)"each output" diye yazdığına göre 2 adet direnci ayrı ayrı kondansatörlere paralel bağlamalısınız ki kondansatörler bu dirençler üzerinden deşarj olacak.Bu durumda devreye dirençler dahil olduğu için kondansatörün şarj- deşarjı sırasındaki dalgalanma simülasyonda görülüyor.Bir dalgalılık söz konusu: dalgalılığı hesap etmek istersen r=(Vmax-Vmin)/Vdc formulünü hatırlatayım.Bu formülde Vmax ve Vmin C gerilimleri, Vdc ise tam dalga grafiğinden integral alınarak çıkarılan sinyalin ortalama DC değeridir ve değeri yukarda ceyerancı35 arkadaşımızın yazdığı formul ile belirlenir.
Bugünlerde vaktim yok ama sonra bişeyler karalayabilirim belki.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:


sağolasın kardeşim, pek proteusda yaptığın simülasyonu bana gönderebilir misin resim halnde. böylece b şıkkının cevabı tamam olur.
 
Tam dalga doğrultucunun grafiğini çizebilir misin bi de programı iyi kullanabiliyorsan. Simülasyonunu yap diyor ama ne istiyor ki benden grafik mi ne anlayamadım onu?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…