İletken sorunu deneyim gerek

darj

Üye
Slm arkadaşlar 500 KWAT Lık bir yükü 200 m boyunca en ekonomik şekılde taşımam gerekiyor.Yer altı sistemleri Çok maliyetli olup işletme tarafından sıcak bakılmıyor ,ben fikirleriniz alıp ona göre bir sunum hazırlamak ıstedim .Bu yükü havai hat olarak taşıya bilme şansımız nedir? Maliyet olarak yer altı sistemlerınden dahamı uygun olur .Şimdiden teşekürler

soruyu daha anlaşılır yazarsan yardımcı olabilirim.
yani tesis açık alanda mı? trafo taşınacak mı? 500 KWAT lık yük ne demek.

Çözüm: O.G. havai hat, beton köşk, 630kVA Trafo (Demeraj akımlarına göre daha büyük güç gerekebilir.)

Konuyu biraz aceleye getirdiğim için anlaşılamadı kusra bakmayın. Arkadaşlar Bır mobilya Fabrikası var Makinelerin toplam ettiker değerleri 500 kWat .Makınelerın %90 Motor lar %10 nu rezistanslar . Fabrikanın Besleme kablosu daha onceki Yuklere yetebilecek şekilde 3x75+35 Çekılmış .Zamanlar Yuk artışı olmuş ancak Kablo sabit kalmış ,Ikü gün önce kablo patladı Trafoya uzaklığı 200 mt Yer altı sistemler için biraz el verişsiz arada Akarsu var .Trafoyu taşıma işteğimiz Bürokrasiye takıldı , Bende bir fikir alarak Havai hat konusunda deneyimli insanlardan bilgi almak ıstedim ,Kendım hiç tecrübe edemedim çünkü ,Yük büyük Paydos ve Çay molalarından sonra Makınlar toplu devreye girmekde ve Kısa süreli Çok yuksek amperler çekmekte. Trafo taşıma şansımız yok ,yer altına el verişiz Trafodan paralel havai hatların uygulamasına rastlamadım .Bu şekil bir uygulama yapsak çoklu faz taşısak sorunu hallede bilirmiyiz

1) 3x75+35 mm2 kablo olmaz 3x70+35 mm2 kablo olur.
2) 500kw makinaların toplam gücü yani kurulu güç kablo kesitini en büyük talep güce göre belirleyeceksiniz.
3) 3x70+35mm2 kablo patladı dediğinize göre talep gücünüz 120kw'ın üzerinde seyrediyor.
4) O.G. ile çözüm ihtimali yoksa uygun aluminyum havai hat iletkeni kullanılabilir. A.G. havai hattı Daisy veya peony iletken ile çift devre çekilebilir(ileriye dönük sıkıntı yaşamamak adına). Yükü ikiye bölerek beslemek daha uygun olur. Kompanzasyonu trafo yanında yaparsınız.

http://www.yilkakablo.com/download/katalog.pdf
http://www.yedigunelektrik.com/site...veriler/3-celik-ozlu-aluminyum-iletkenler.jpg

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,045
Kullanıcılar
453,015
Son üye
saer42

Yeni konular

Geri