İlginç bir Jeneratör sorunu Yardım!

Katılım
15 Mar 2023
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
30
Şebeke şalteri tribe düşünce jeneratör çalışmakta ancak şebeke kendiliğinden gittiğinde jeneratör çalışmıyor. Bu neden olur? İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sistem ile alakalı daha çok belirtmelisiniz
Resim proje gibi
Arızanın olduğu yeri kendi gözümle görünce bunları paylaşırım. Elektrikçi arkadaşların anlattığı bu duruma bir anlam getiremedim. Önceden böyle bir durumla karşılaşan var ise önden ilerleyebilirim diye düşündüm.
 
Sistemde transfer modülü varsa modülde şebeke gittiğini anlayan fkr üzerinden jen. Kontak bilgisi gitmesi gerekiyor olabilir eğerki referans fazları sigortası atmış ise yada fkr arılanmış ise jen kontak almadığı için çalışmıyordur.
Diyer varyasyon

Şalter grip kontağı ile transfer modülü ile birer Röle çektirip ikisinin kontalarını pareleleyip jene start vermişlerdir modül arızaya geçti ise Röle konakları parelel olduğundan trip kısmı devrededir

Bir diyer varyasyon ise

Modülü pasif hale getirmişlerdi
 
Jeneratör çalışması, şebeke üç faz olması ile mi yapilmis, yoksa şalter durum bilgisi kontağı ilemi yapılmış, eğer şalter durum bilgisi ile yapıldıysa ,tribe düşünce Jen. Çalışır. Eğer şebeke gidince şalter üzerinde düşük gerilim bobini yoksa şalter düşmez ve Jen. Çalış bilgisi gitmez. Bu iki duruma bir bakarmisin. Düşük gerilim salterde varmı yokmu, çünkü şalter kontağından durum bilgisi gidiyorsa önemli.
 
Sistemde transfer modülü varsa modülde şebeke gittiğini anlayan fkr üzerinden jen. Kontak bilgisi gitmesi gerekiyor olabilir eğerki referans fazları sigortası atmış ise yada fkr arılanmış ise jen kontak almadığı için çalışmıyordur.
Gittim baktım bağlantılar vs. doğru. Mesele şu imiş, şebeke dalgalanmasında (çok kısa süre içinde) elektrik gidip geliyor, şebeke kontaktörü bırakıyor ama dalgalanma sonrası geri çekmiyor. Şalteri kendim indirip kaldırdığımda jeneratör devreye giriyor ve kontaktörler çekiyor.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…