Arkadaşlar soruna çok pratik bir çözüm bulduk.Tabiri caizse 10 numara bir çözüm Gurup arge yazılımcısı ilker beye teşekkürlerimi sunuyorum.
Gurup arge rölelerin uzman ayarları kısmından off set denen bir ayar var buraya boşta olan bir kademenin atamasını yapıyoruz.Daha sonra kademe testinde seçtiğimiz kademeyi manuel olarak tek kademe testini seçiyoruz örnek 12. kademe rölede boştu ben onu seçtim.Hemen sonra yukarı ok tuşunu basılı tutuyoruz.5-6 saniye sonra 12 kademeye manuel değer girmek için bir ekran geliyor.Burada reaktifler dengesiz dahi olsa bu bu ayar ile sorun çözülüyor.Ayarını yaptığım rölede R-S-T fazları 0,00-0,00-0,00 şeklindeki değerleri 0,8-0,10-0,10 şekline çevirince sorun çözüldü .Bu değerleri ayarladıktan sonra sayaç endeksi tamamen 0,999-1 arası değerlerde devam etti.Burada anladığım kadarıyla bu ayar şönt reaktörün kırpılma ayarını yapıyor 100 er var aralıklarla çok hassas ayar yapmak mümkün.
Burada önceki mesajlarımda resmini verdiğim hatalı bağlantı olan sistemde sayaç akım trafosu ile röle akım trafosu ölçüm farkı olmasına rağmen rölede ki bu ayar sayesinde cosinüsfi tamamen 1 oldu.Ayardan önce sayaç impulsu 1/3 çakıyordu ayardan sonra 1/25-30 aralığında çakmaya başladı.