İlk nasıl çarpıldınız?

Meslek lisesi birinci sınıfta elektrik çarpması ile ilgili hocalarımız sık sık uyarırdı.Ben de kurnazlık yapayım,fazı yumuşak ve ince bir kabloya bağlayıp tokat atar gibi kablo ucuna dokunursam elim kablo ucuna deyip geçer diye düşündüm.Denedim,kablo ucuna değmemle birlikte elim kasılıp kaldı,kendimi yerde ve sersemlemiş olarak buldum.Çarpılma anında kaslara kramp etkisi olduğunu tecrübe ile öğrenmiş oldum.Amman dikkat,elektriğin şakası olmaz.
 
sene 69 70 zaman 5 6 yaşlarındayım bir akrabamızın çoçuğuna pilli bir araba alınmış oda arabayı parçalamış içi açılmış.. arabaya hareket veren küçük motorun kabloları nı koparmış boşta duruyor.. o zamanki çoçuk aklı ile prize takılan her elektrikli alet çalışır mantığı ile arabayı çalıştırmak için o kabloları prize takışım ve o yaşta içteki ve dıştaki her organımın zıngır zıngır titrediğini hala hatırlarım allahtan elimi çekme konusunda hızlı davranmışımki şimdi bunları yazıyor olamazdım...sonraları meslek yüzünden çok çarpıldım içlerinden en kötüsü ise 450 v bir 16 mf lıkbir kapasitörün deşarjını vücüdümla yapmıştım elimden giren akım kolumdan çıkmış giren ve çıken yerlerde resmen yanma olmuştu... şimdi bile kapasitör denilince titrerim..
 
ilk zamanlar çarpıldığımda olay bittikten sonra bile beş on dakika titreme oluyordu.ama şimdi öyle birşey yok bir şey olmamış gibi devam ediyorum.
 
İlk çarpılmam küçüklüğümde prizle uğraşmam sonucu olmuştu.

Arada gene çarpılıyorum, çarpıldıkdan sonra bi gülme krizi tutuyor beni :D
 
elektrıkcı de yenı işe basladım 1,5sene oldu bir dairede tadilat yapıyoruz son noktaya geldik anahtar priz takıyoruz egildim asagıdakı prız baglantısını yapıyorum elektrık yok diye kabloyu ellemenle ayaga kalkmam bir oldu
 
Ben çok küçükken koyun ağılında buşonlu sigorta, ampul duyu olarak kullanılıyordu. Ben her nedense parmağımı soktum ve fena çarpıldım. Bu beni korkutmamış olacak ki şimdi elektrik teknikeriyim.
 
bugün bilgisayar güç kaynağını güç kaynağı olarak kullanıyordum. kaçak varmış kontrol ettim içini açtım baktım bişey yok lehim geçtim kondansatörleri kontrol edeyim ısınmısmı diye (akla bak) refleksle ayağa kalktım.. Sonradan ölçtüm 90 volt varmış :)faz nötr arasında hiç çarplmadm çarpılmakta istemem :)
 
soketı sokarken elımde soketın ucuna deymıstı gusel bı hıstı :)
 
Umarım hiç bir meslektaşım carpılmaz , CARPILIP HAYATINI KAYIP EDEN BİR KAÇ ARKADŞIM VAR ALLAH RAHMET EYLESİN.. tedbiri al taktiri ALLAHA bırak ..ben cırakken carpılmıştım ustam bana seri lamba kaplosunu elletmişti akımın üstümden gecip seri lamba filamnın tam yanmasada kızardıgını gördüm elimi cektigimi hatırlamıyorum bile ::) carpmanın etkisi olsa gerek hayatımdaki en hızlı refleks ti belki agır cekim de bile izlense o halim eminim hızlı cekim gibi gelecektir size sol kolumda yanma ve kasılma oldu 10 dk kadar demekki ozamanki ustalrımızda biliçsizmiş tabi bazıları cıraga tornavida pense ketir diyecegi yerde elektrigi elletiriyorlardı :mad:
 
Son düzenleme:
:D Güzel anılar...
Seviyorum çarpılmayı, iyi geliyor bile diyebilirim...:D

Genelde kauçuk tabanlı ayakkabılar tercih ederim.
Gençliğimde bir büroda elektrik işleri yapıyorum. Fıstık gibi bir sekreter var. Bende gencim, fena delikanlı değilim. Kız hep yanımda. Buatı açtım. Kontrol kalemini faza değdirip "bak elektrik var" dedim. Hava olsun diye de kabloyu elimle tuttum. O da "yapma" diyerek beni tuttu. İkimiz birden obiçim çarpıldık...:D

Bu ne ilk ne de son çarpılmam oldu.. Ama OG bambaşka... Allah hepimizi OG'den korusun...
Sayın MARDAHAN siz sanırım önce sekretere sonra elektriğe çarpılmışsınız elektrik çok kıskançtır rakipten hoşlanmaz :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,761
Mesajlar
920,261
Kullanıcılar
450,832
Son üye
hsynerl1981

Yeni konular

Geri
Üst