İndüksiyon makinası iki fazla çılışıyor. İndüktif ve kapasitiften ceza geliyor.

anladım sızı dum mesaj yazdım gelmemıs bızım kompanzasyon panosuna 3 fazlı kondastorun 2 fazını baglasak 3 cu faz bosta kalsa ısımızı gorur mu makına mız 2 fazlı oldugu ıcın boyle dıyorum dengesızlık olur mu veya kondansatorlerın calısma sın da problem olur mu cun ku 3 cu fazı baglasak 3 cu faza fazla kompan ze etmıs olacagız o acıdan soyluyorum

Olma ihtimali yüksek. Deneyin. Ama bu seferde şu sorun çıkabilir: Diğer yüklerin üçüncü fazdaki kısımları kompanze edilmeyecek.
 
Son düzenleme:
Olma ihtimali yüksek. Deneyin. Ama bu seerde şu sorun çıkabilir: Diğer yüklerin üçüncü fazdaki kısımları kompanze edilmeyecek.

siz makinenin 2 fazındaki reaktif güçleri kompanze bir miktar edebilirseniz. diğer geri kalan kısmıda kompanzasyon panonuz (3 fazı kontrol eden) halledecektir.
 
EKM modeli üç adet bağımsız çalışan modülden oluşur.. iki modül alıp ilgili iki faza takarak sorunu çözersiniz. Modüller hızlı olacağı için röleden önce düzeltecektir, röle bunu görecek ve diğer fazın ihtiyacı kadar düzeltme yapacaktır, bu arada diğer iki fazda aşırı düzeltme olursa EKM modülleri devreden kısmen çıkarak tam dengeli bir çözüme ulaşabileceksiniz.
 
allah razı olsun emın elk kardes saolasın

anladım genc arkadas bırı calıs maz dedı bende olur mu ole sey dedım her fazın kı ayrı oldugu ıcın calısır dedım 3 faz a kompanze olmaması ıcın takmıyoruz zaten genc arkadas saolasın

sayın dınamık arastırmalar ıcerısın deyım bu olmaz sa sıze yonelecem ınş
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
m-usta-fa hocama katılıyorum ayrıca kapasitif nerden geliyor sistemde kapasitif üreten yükmü var yoksa işyeri kapandıktan sonra sabit kondansatörlerden dolayımı kapasitf yazıyor yani hem indüktif hemde kapasitif yazması normal degil.benim basıma geldi.sistemdeki sabitler mesaiden sonra yükler devreden cıkıyor ama sabit devamlı devrede kaldıgından dolayı yazıyordu
 
Bu tür sorunlarla baş edebilmek adına geliştirilen SMART SVC Compensatörünü incelemenizi tavsiye ederim.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

GRUPARGE
 
indiksiyon ocagında akım degişken olarak cekildigi için kondansatörlerinde devreye o sıklıkta devreye girip cıkması gerekiyor bu da kontokötrle mümkün olamayacagın dan size tristorlü kompanzasyon panosu gerek
 
kapasıtıf e ceza 3 cu faz a yuklendıgı ıcın yazıyo
3 fazlı kondastor kullandıgımız
ıcın
ayrıca akım sabıt kalıyo degısken bı ocak degıl trıstorlu sısteme gerek duymuyorum bır de harmonık fıltre de kafamın karıstıgı taraf sınus egrısını duzeltmek ıcın kullanılır kondastorler ve kondaktorler zarar gordugu ıcın bızde o sorun yok sadece faz dendesızlıgın de 3 fazlı kondastorlerı 2 faz olarak baglasak calısma prensıbı degısırmı onu bılen arkadaslarım varsa ıyı olur
 
Güzel kardeşim,yerel kompanzasyon yapabilirsin.
İnduksiyon tezgahına ısıtmayı devreye sokan kontaktör ile paralel kontaktörler bağla,kondansatörleride 2 fazlı besle (Fazlar induksiyonun fazları ile aynı olacak)
Değişik parçalar işiyorsanız her parça için kondansator gurubu oluştur ve 1 seçici pako anahtar ile ısıtmasını yapan parçaya göre kondansator kademesi devreye sokacaksın.
Kondansator kademesini akımı ölçerek tayin edersin (Okadar kondansator devreye alacaksın ki şebekeden çekilen akım minimum olacak)
Kolay gelsin.
 
Burda her bir makina için ya münferit kompanzasyon düşüneceksin yada ani yük değişimlere çok hızlı cevp verebilen röleler kullanacaksın.

Klasik kompanzasyonları röleleri bu işi görmez yani ani yük değişimlerine karşı o kadarda duyarlı değil.

Daha duyarlı röleler kullanarak işletmenin yük değişimlerine bağlı olarak kondansatörler devreye girip çıkacaktır.

Münferit kompanzasyonda devreye paralel bağlayacağın kondansatörde işletmedeki makinanın devreye girme çıkma eğilimine göre makina ile devreye girip çıkacaktır ve kompanzasyon görevini yerine getirebilecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,240
Mesajlar
934,709
Kullanıcılar
453,457
Son üye
kemli

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst