İnvertör ayarları

proweblabs

Üye
LEXRON MARKA 5 KVA INVERTÖR. BÜTÜN ÜRÜNLER LEXRON MARKA.
Bağlantıları gösteremem. Usta her şeyi yalıttı. Üstüne de aparatlar koyup düzenledi.

200 Amper 4 akü, 625 Watt 2 adet panel ve 48 Volt invertör var. Yaz aylarında Güneş'ten dolum yeterli oluyor ancak kış aylarında Güneş yeterli olmuyor. Şebekeden elektrik bağlamam gerekti. Üreticiden teknik destek istedim. Sağolsunlar, bir kereliğine arayıp söylediler. Ancak bir soru daha sorunca fazla geldi. Ülkemizde böyle bir de sorun var.

Şebeke elektriğini bağlamaya bile maalesef ustalar gelmedi. 2 hafta bekledim, gelmediler. Elektrikçi bir arkadaşımın desteğiyle kendim bağladım.

Şebekeden elektrik alarak aküler dolsun istiyorum. % 90'dan az elektrik olmasın akülerde.. İnvertör parametrelerine bakıyorum ama bir türlü çözemedim. 11, 12, 13 ve 16 nolu parametrelerle yapmak gerekiyor sanırım.

Şu anki parametre ayarlarını yaptığımda bir müddet elektriği şebekeden aldı ancak şu anda durdu. Üstelik Güneş panellerinden de elektrik almıyor. Parametre ayarlarını nasıl yapmak gerekir?

Bir de şu Voltaj ve Amper hesaplarını nasıl yapacağımızı anlatırsanız sevinirim. Elektrik bilgimiz var ama invertör sistemlerini anlamak biraz karışık. 4 adet 12 Voltluk aküden aldığımız 48 Volt. 12 numaralı parametrede 50 Volttan ve daha fazlasından bahsediliyor. Buraları biraz karışık.

Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
güzel insan, bu inverter amcanın bir adı soyadı filan yok mu? marka, model ve yaptığınız ara bağlantıların resimlerini de paylaşırsanız neticeye çok çabuk ulaşırsınız. sonuçta hatice dışarıda çokça var.

Sondan başlayalım 12 volt diye anılan/bahsedilen akülerde şarjı kesme gerilimi 14.4 volt'lara çıkabilir. Dolaysıyla şarjlı bir akü 12 volt'un üzerinde olacaktır. Dört tanesi de 48 volt'tan fazla bir gerilim toplamına çıkacaktır.
Akıllı inverter kullanıyorsanız sürekli şebeke de varsa inverter ayarlarından şebeke önceliğini seçmelisiniz. Böylece şebeke olduğu sürece hem aküler şarj edilir hem de tüketimi şebekeden karşılarsınız. Şebeke olmadığı zamanlarda aküler devreye girer. İnverter marka/modeline uygun kullanım kılavuzuna erişmeye çalışın.

Forum istatistikleri

Konular
130,142
Kullanıcılar
453,222
Son üye
omersahinsoy

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri