ıso 9001

zurnab

Üye
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bi hastanede görev yapıyorum özellikle elektrik tesisatları ve cihazları ile ilgili ıso 9001 standartlarına uygun talimat Bakım ve bakım programları (çizelgeleri ) na ihtiyacım var bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirm
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
makina ve cihazların periyodik bakım planı,kaç aylık bakım yapılmalı( makina adı-hangi hafta yapılacak-kim yapmış (yapılanlar için) )
makina bakım talimatları( makina kataloglarına göre,bakımda neler yapılması gerektiği)
arıza formlarının düzenlenmesi,bilgisayar ortamına kaydedilmesi( arıza kayıtları tutacaksınız,arızalı makina/techizat,arıza tarihi,arıza türü,bitme zamanı ,makina durma süresi,arıza nedeni( malzeme yaşlanması,kullanıcı hatası,ömürlü mlzeme bitmesi,yeterli bakım yapılamaması vs) ,kimin tamir ettiği,kaç kişinin çalıştığı,kullanılan malzemeler)
sonra arızalarla ilgili istatik tablosu oluşturacaksınız,hangi tür arızalar hangi oranlarda
sonra hedef belirleyeceksiniz,iyileştirme çalışmaları vs vs
Bakım planı ustaların ulaşabileceği bir yerde yazılı olacak,bakımlar yapıldıkça işaretlenecek
asansör,hidrolik liftler,basınç tankları, gibi aletlerin makina mühendisleri odası mühendisleri tarafından periyodik kontrollerini yaptırıp,raporları dosyada saklayacaksınız.
ısı ölçer,voltmetre,ampermetre basınç ölçerler gibi ölçüm cihazlarının kalibrasyonlarını,sertifika verme yetkisi olan yerlerde yaptırıp,etiket yapıştıracaksınız.Kullanmadıklarınıza kullanım dışı etiketi yaptıracaksınız.kullandığınız ısı ölçer ve basınç ölçerleri bu kalibreli ölçü aletleri ile kontrol edip,uygundur etiketi yapıştırıp bunları,bilgisayar ortamında kayıt altında tutacaksınız.
bu kadarcık :)
aklımda olanlar bunlar...
 
bunlar güzel akılda örnek varmı belge talimat yardımcı olursanız sevinirim
 
Bende lÜLEBURGAZDA özel bir hastanede teknik servis sorumlusu olarak görev yapmaktayım.Bende bakım talimatları aramaktayım.yardımcı olursanız sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,847
Mesajlar
920,961
Kullanıcılar
450,950
Son üye
BERKEN

Yeni konular

Geri
Üst