Şönt Reaktörler

mehmet95

Üye
Katılım
21 Kas 2006
Mesajlar
173
Puanları
1
Yaş
40
ŞÖNT REAKTÖRLER
Şönt reaktörler genellikle uzun ve az yüklü iletim hat ve kablolarda kapasitif reaktif enerjinin kompanze edilmesinde kullanılırlar ve böylelikle sisteme daha fazla aktif güç akışı sağlanır. Şönt reaktörler genellikle ana transformatörlerin tersiyer sargılarına bağlanırlar. Şönt reaktörler ayrıca laboratuarda endüktif reaktif güç yüklemesi amacıyla kullanılmaktadırlar.

Şönt reaktörler; yüksek güç ve voltaj sistemlerde açma - kapama esnasında oluşan geçici gerilimlerin aşırı seviyelere ulaşmaları ve bunun sonucunda da şalt cihazlarının zarar görmeleri nedeniyle RC filtrelerle birlikte kullanılmalıdırlar.

AVANTAJLARI

* Yüksek kısa devre kuvvetlerine karşı mükemmel mekanik dayanım
* Sınırlanmış sıcaklık yükselmesi özelliğiyle daha uzun ömür
* UV ve kirlilik sınıfı IV olan bölgelerde üstün koruma özellikleriyle maksimum performans.
* Bakım gerektirmeyen dizayn
Standard : EN 60289

TEKNİK ÖZELLİKLER

• Hava ve demir çekirdekli
• Kuru tip
• Montaj alanına bağlı olarak Yan yana, üçgen veya dikey montaj
• Harici veya dahili
• Talep halinde kabin içerisine montaj
• Talep halinde yükseltici ayaklar
• Alüminyum ya da bakır sargı
• RAL 7032 ya da diğer renkler
• - 40 ºC / + 55 ºC ortam sıcaklıklarında kullanılabilirlik
• F sınıfı
• Talep halinde kademeli
• Gerektiğinde soğumayı kolaylaştırması için fiberglas reçine çubuklar üzerine sargı
• Tabi hava soğutmalı

İZOLASYON

. F sınıfı (155 ºC) film izolasyon malzemesi veya epoksi reçineli cam elyaf.
. Korozyona dayanıklı epoksi bazlı boya ve izolasyon verniği.

MONTAJ

Reaktörlerin yüksekliği ve çapı montaj alanları göz önünde bulundurularak müşteri taleplerine bağlı olarak dizayn edilmektedir.

Her bir reaktörlerle birlikte MONTAJ KILAVUZU gönderilmekte ve reaktörün boyutlarına göre çevredeki metal yapılardan ne kadar uzakta monte edilmesi gerektiği son kullanıcılara kılavuzda bildirilmektedir.

DESTEK AYAKLARI

Alüminyum, sıcak daldırma galvanizli metal ya da beton destek ayakları özel uygulamalar için gerektiğinde müşterilere sunulmaktadır.

KAYIPLAR

Hilkar markalı reaktörler yatırım maliyetlerini ve işletme kayıplarını en asgari düzeyde tutmak için bilgisayar destekli dizayn edilmektedirler.
shunt

TESTLER

Tüm rutin testler EN 60289'a göre yapılmakta ve müşterilere sunulmaktadır. Tip testler müşteri talebi üzerine yapılır.

Test programımız aşağıda belirtilen testlerin tamamını ya da bazılarını içerir:

• Rutin Testler (Endüktans, Rezistans, Darbe Dayanım Testi, İzolasyon Dayanımı)
• Kısa Devre Dayanım Testi
• Sıcaklık Yükselmesi Testi
• Ses Seviyesi Testi
• Sismik Test

KALİTE YÖNETİMİ

Hilkar, ISO 9001 ve diğer başlıca endüstri standartlarını toplam kalite yönetimi programı çerçevesinde imalatın her aşamasında bütünüyle uygulamaktadır.
 
pekı guzel paylasm.25 kw lık bır sıstemede naısl bır sont rektor almak gerekıyor?bu sıstem sadece kapasıtıf uzerıne kurulu?endex hesaplarında %35 lere varan ceza oranı gozlemlendı
 
Pratik olarak, sadece kapasitif yük devrede iken sayacın 8.8.0 kısmının 1 saatte kaydettiği değer, sisteminizin ihtiyacı olan şönt reaktör ihtihacıdır.

Hilkar Elektrik: http://www.hilkar.com/sontreaktorler.htm +90.212.210 68 54
Ergun Elektrik: http://www.ergunelektrik.com/eyr.html +90.232.462 72 00

Şönt reaktörlerde güç tüketir. Sayacın yazdığı kapasitifi yok etmek için bağlayacağınız şönt reaktör, faturadaki ceza ücretinden daha fazla tüketim de yapabilir.
 
mrb arkadaşlar 82 km uzunluğunda bir orta gerilim hattı fazla endüktif yükten dolayı ceza ödemektedir.Buna karşılık kompanzasyoniçin şönt reaktör kullanılması gerekmektedir.Burada keşif esnasında veya proje aşamasında şönt reaktörün kullanılması nasıl gerçekleşecektir. Yani şönt reaktörün hatta direk mi yoksa hat üzerindeki 20 tane trafo için ayrı ayrı mı ve nasıl bağlanacağı, yan elemanların ne olacağı, bu şönt reaktörün bir enerji ihtiyacı olacaksa bunun ne değerde olacağı hakkında ve de bu hat üzerindeki tarafolara şönt reaktörü bağladıktan sonra ayrıca bir ag kompanzasyonu gerekir mi?

Bana bunları bir keşif halinde veya ayrıntılı bir bağlantı şeklini gösteren taslak ile yollayabilir misiniz
çok tşk ederim iyi günler
 
endüktif yükten ceza yeniyorsa,cezayı önlemek için kapasitif yük oluşturmanız gerekir fakat şönt reaktörler endüktif yük oluşturmada etkili olurlar.
 
bahamaha ' Alıntı:
82 km uzunluğunda bir orta gerilim hattı fazla endüktif yükten dolayı ceza ödemektedir.Buna karşılık kompanzasyoniçin şönt reaktör kullanılması gerekmektedir.
Roboelektronik'in de dediği gibi, şönt reaktör bir indüktif alıcıdır ve kapasitif yükler için kullanılır. Sizin cezanız ise (belirttiğiniz üzere) indüktiften.
Ölçüm 82km. hatbaşından mı yapılıyor? Eğer sayaçyan sonra uzun boyda XLPE kablo da kullanılıyorsa bu kablo kapasitif etki yapar ve şönt reaktör gerektirir.

bahamaha ' Alıntı:
Yani şönt reaktörün hatta direk mi yoksa hat üzerindeki 20 tane trafo için ayrı ayrı mı ve nasıl bağlanacağı...
Trafonun indüktif yükünü önlemek için, trafo gücüne göre sabit kondansatörler mevcut mu? Yoksa bu da indüktif ceza getirir.
 
bahamaha arkadaşımız heralde kapasitif yazacağına reaktifi kastetmek için indüktif yazdı galiba. 82km'lik hatta mutlaka kapasitif bir durum oluşur.
 
Merhaba arkadaşlar, "Genç arkadaş" mailinde belirttiği şönt reaktör üreticilere bir yenisini daha eklemek isterim.

Elektra Elektronik: www.elektra.com.tr.0 212 886 20 60-61-62

Saygılar.

Bahama arkadaşıma hesap yapabilmek açısından sorularım olacak, cevabına istinaden kapasitif durumun ortadan kaldırılması için gerekli olan şönt reaktörün yaklaşık değerini hesaplaya bilirim.

82 km OG hattı kaç kV? 34,5?, 15kV?
Bahsettiğiniz hat havai hat olsa gerek kaç km'si havai hat kaçı yer altı kablosu?
Kullanılan havai hattın direk tipi ve iletken cinsi (?AWG)

Bu soruların sonucunda OG hattında kaynaklanan sorunu AG transformatörlerden çözülebileceğini ve daha kolay bir çözüm olacağını söyleyebilirim şimdiden.
 
Arkadaşlar şönt reaktör devreden çıkardıktan hemen sonra devre alınmasında ne olur , devreden çıktıktan kaç dakika sonra devreye alınmalı.
 
şönt reaktörler kapasitif yüke bağlı olarak devereye alınır ve çıkarılır bunu bir örnekle açıklayacak olursak ups ler kapasitif yüklü olduğu için şönt reaktörü kumanda edilecek panonun içinde ups paralel olarak bağlarız ups devreden çıktığında otomatik olarakta şönt reaktör devreden çıkacak ama siz bu şönt reaktör nerde kullanacağınıza bağlı olarak değişir
 

Forum istatistikleri

Konular
130,072
Mesajlar
932,782
Kullanıcılar
453,068
Son üye
Mustafa6173

Yeni konular

Geri
Üst