juniorx
Üye
merhabalar arkadaşlar. yeni üye oldum. şile tarafında orman bitişiği arazide bahçeye şantiye panosu koydurmak istiyorum. bugün pano ve malzemeleri alacağım kısmetse. bana almam gerekenleri liste olarak söyleyebilir misiniz. panodan dışarıya hat verilmeyecek. sadece içindeki 2 trifaze ve iki monofaze prize hat çekilecek. ve trifazelerin biri 5*32 amper priz olacak(bahçede trifaze kaynak makinası var ve toprak hatsız 400 volt kullanmak istemiyorum.). bu arada w otomat ve k otomatın farkı nedir. k 3 faz için midir.sorduğum kişiler ikisini de saydılar malzeme listesine.
bir liste yaptırdım ama eksikler veya fazlalar vardır mutlaka siz de düzeltme yapın lütfen, ayrıca listedekiler için amperaj da belirtin lütfen, amperaj için bahçede 8 veya 9 amper çeken(trifazeye alınca 6 amper çekiyor) kaynak makinası var. ileride dalgıç pompa, elektrik motorları, eve ilave hat gibi ilave yükler binebilir. kapasite seçimini ona göre yapalım mümkünse. liste aşağıda;
-1 adet şantiye panosu
-1 adet trifaze sayaç (10*30 ve 20*30 diyenler oldu, hangisi seçilmeli, ya da daha başka)
-1 adet 3*63 K otomat(kapasite doğru mu)(ilk giriş için midir bu, ana kesici gibi)
-1 adet 3*25 K otomat (kapasite doğru mu)
-1 adet 3*32 K otomat (kapasite doğru mu)
-2 adet 1*25 W otomat (kapasite doğru mu)
-2 adet topraklı priz
-1 adet 3*16 priz
-1 adet 5*32 priz
-1 adet otomat barası (bu ne işe yarayacak)
-1 adet toprak nötr barası (bu ne işe yarayacak)
-1 adet kaçak akım koruma şalteri (kapasitesi ne olmalı, bu da 3*63 mü olmalı, 30 ma düşünüyorum)) (gerekli midir bahçe gibi yerde, kurtarıcı olur mu, yoksa gereksiz yere sigorta mı attırır açık alanda. bir de bunu kaliteli almayacağım, yine de iş görür mü yoksa kalitesiz olacağına hiç alma mı dersiniz. siemens 95 lira, benim alacağım çin malı 10 lira)
teşekkür ederim.
bir liste yaptırdım ama eksikler veya fazlalar vardır mutlaka siz de düzeltme yapın lütfen, ayrıca listedekiler için amperaj da belirtin lütfen, amperaj için bahçede 8 veya 9 amper çeken(trifazeye alınca 6 amper çekiyor) kaynak makinası var. ileride dalgıç pompa, elektrik motorları, eve ilave hat gibi ilave yükler binebilir. kapasite seçimini ona göre yapalım mümkünse. liste aşağıda;
-1 adet şantiye panosu
-1 adet trifaze sayaç (10*30 ve 20*30 diyenler oldu, hangisi seçilmeli, ya da daha başka)
-1 adet 3*63 K otomat(kapasite doğru mu)(ilk giriş için midir bu, ana kesici gibi)
-1 adet 3*25 K otomat (kapasite doğru mu)
-1 adet 3*32 K otomat (kapasite doğru mu)
-2 adet 1*25 W otomat (kapasite doğru mu)
-2 adet topraklı priz
-1 adet 3*16 priz
-1 adet 5*32 priz
-1 adet otomat barası (bu ne işe yarayacak)
-1 adet toprak nötr barası (bu ne işe yarayacak)
-1 adet kaçak akım koruma şalteri (kapasitesi ne olmalı, bu da 3*63 mü olmalı, 30 ma düşünüyorum)) (gerekli midir bahçe gibi yerde, kurtarıcı olur mu, yoksa gereksiz yere sigorta mı attırır açık alanda. bir de bunu kaliteli almayacağım, yine de iş görür mü yoksa kalitesiz olacağına hiç alma mı dersiniz. siemens 95 lira, benim alacağım çin malı 10 lira)
teşekkür ederim.