Şebeke kablosu

Katılım
21 Mar 2011
Mesajlar
20
Puanları
1
Bi sitede teknik personel olarak çalışıyorm trafodan siteye gelen elektirik kablosu 2 ayda bir yanıyor Bedas geliyor ek yapıp gidiyor kabloda 10 dan fazla ek var kablonun uzunluğu 200 metre 120 lik kablo anlamadım gitti sitede 120 daire var ağır geliyor olabilir mi
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ek yerlerinden patlıyorsa,kötü işçilikten,başka yerlerden patlıyor ise,kalitesizlik ve kötü ferşten olabilir.Kesit tahkiki yapmanızda da elzem.
 
Ek yerinden patlamiyor. paralel 2 kablo geliyor siteye ve hiç sigorta atmıyor asfalt titriyor kaçak akımdan ama sigorta atmıyor sigorta 400 amp
 
Kablonuzun direnci alıcılarınızdan daha yüksek olabilir.
Tam kapasite eşdeğeri kablo çekerseniz sıkıntı yaşarsınız.
Kablo seçerken iç tel çapı çok önemlidir. Çap küçüldükçe özdeşlik artar, kalın kesitli tel çapları problem oluşma ihtimalini arttırır(Yukarda Fahri bey'in yazdıkları..).
 
Paralel kablo kesitleri ve boyları farklı ise,kablolardan bir tanesi ! daha fazla yüklenir ve yanmasına se-
bep olabilir.Bu durumun da tahkik edilmesi gerekir.

Paralel kablo boyu için tolerans mesafesi nedir hocam? Bir de hangi kesitten itibaren paralel kablo çekilebiliyor?

Saygılarımla....
 
Tolerans,kablonun akım taşıma kapasitesi ! ile sınırlı olabilir.Ekteki bilgiler yararlı olabilir.
Paralel yapılacaksa,kesitlerin ve uzunlukların aynı olması,eşit yüklenme yönünden önemlidir.Aksi halde,kesiti yüksek / kısa olandan,daha fazla akım geçer.
 

Ekli dosyalar

  • Birden fazla kablo ile tasarruf.doc
    396.5 KB · Görüntüleme: 18
Burada kritik olan büyüklük dirençtir. Peki neler direnci arttırır? Yapılan her ek bir dirençtir, kullanılan pabuç ve sıkma tekniği bir dirençtir, baraya bağlantı şekli sıkma torku bir dirençtir. Yoksa 120mm2 kablo direnci 0,153ohm/km'dir. Metresi 0,000153ohm yapar 250A akım geçse 0,03V ekstra gerilim düşümü oluşturur(endüktif reaktans ihmal).
 

Forum istatistikleri

Konular
129,472
Mesajlar
927,251
Kullanıcılar
452,041
Son üye
bjkli7696

Yeni konular

Geri
Üst