Şebekeden Akü Şarj

kaygısız

Usta Üye
Şebekeden köprü diyot ve dimmer ile şarj etmeyi düşünüyorum. Hesaplarıma göre 14 veya 15 adet 12 volt akü olabilir. 22 akü de başka hesaba göre çıkıyor. 15 amper için mümkün mü nelerle karşılaşırım ne dersiniz. Ayrıca şebeke gerilimini iki diyot ile katlasak akü sayısı ne olur. Tecrübeleriniz var ise yararlanalım. Seri kondansatör ile 600 mf gibi rakamlar çıkıyor o da alternatif.

güzel insan, soruyu çok karışık sormuşsun ama anladığım kadarıyla, şebeke elektriğini dimm yaparak, voltajı düşürüp birden fazla akü şarj etmek istiyorsun. tam çin işi şarj devresi tasarlamışsın ve benim için çok tehlikeli bir sistem. hadi acil durum ve yoklukta olmaz değil ama ne amper ayarı yapabilirsin, ne de voltajı tam sabitleyebilirsin. bence yapma. daha sağlıklı olan akü şarj devreleri üzerinde çalışın veya uygun redresör temin ediniz.

Sistemi ve tehlikelerini biliyorum olabilirliğini de biliyorum ama tekerleği yeniden icat etmemek için tecrübelerden yararlanmak istiyorum. Varsa tahminleriniz onları da paylaşabilirsiniz.

Akım ve gerilim konusunda hiçbir ölçüm , geri bildirim ve gerektiğinde anahtarlama sistemi olmadan böyle bir şeye kalkışmak yangına davetiye çıkarmaktır . Lütfen yapmayın .

Tecrübeleri olanlardan yararlanmak istiyorum varsa sizden de yararlanalım. Tehlikelerini biliyorum.

Kem âlât ile kemâlât olmaz
kendi imzanızda var, lütfen.
bak, yaptım oldularla elektrik işleri olmaz.
yoklukta, çaresizlikte, eksik takımlarla akü şarj ettik, rezitans teli ile aküyü test ettik ama bunların hiç biri kullanılabilir yöntemler değildi.

Bilmiyorsanız denemediyseniz cevap yazmanıza gerek yok. İzolasyon sorunlarını biliyorum önlemlerini de nedir onu da biliyorum. Bilmiyorum demek ilimdendir derler.

Bilmiyorsanız denemediyseniz cevap yazmanıza gerek yok. İzolasyon sorunlarını biliyorum önlemlerini de nedir onu da biliyorum. Bilmiyorum demek ilimdendir derler.
Bahsettiğiniz ilkel bir şarj sistemi ile başında beklerken bile akü şarjı tehlikeli iken siz büyük ihtimal bu sistemin başında durmayıp Allaha emanet edip gideceksiniz . Bu noktada insanların sizi uyarmasına sitem etmeyip ciddiye almalısınız bence . Akım ve gerilim takibi-kontrolü yapmayan sistem olmadan bu işler bomba hazırlamak olur .

Bahsettiğiniz ilkel bir şarj sistemi ile başında beklerken bile akü şarjı tehlikeli iken siz büyük ihtimal bu sistemin başında durmayıp Allaha emanet edip gideceksiniz . Bu noktada insanların sizi uyarmasına sitem etmeyip ciddiye almalısınız bence . Akım ve gerilim takibi-kontrolü yapmayan sistem olmadan bu işler bomba hazırlamak olur .
Akım gerilim sonraki mesele. Bunları yapacak ekipmanlarım var bilgim de var gereksiz zaman kaybetmemek için tecrübesi olanlardan yararlanmak istedim. Anlaşıldı iş başa düştü.

Tecrübeleri olanlardan yararlanmak istiyorum varsa sizden de yararlanalım. Tehlikelerini biliyorum.
Alifator idi yanılmıyorsam yutube kanal adı ve bu isimle cihaz satışı vb. yapmakta. K.diyot ve yanlış hatırlamıyorsam 15mf 400vac 450vac kondansatör kullanarak eski ölü akü canlandırma yapıyor bu zat.

Arkadaşlarımın değerli büyüklerimin uyarıları genel, burayı okuyacak olan herkes bu işi sadece bilenler değil. Bilmeyen binler onbinler gibi sahte tıklama tuzakları olan eksik tarifler bilgiler videoları taklit ettikleri gibi ...

Tecrübenizi iyi kötü tarafları dönüp yazmanızı da ben beklerim

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri