Şekildeki devre akımları hesaplama

huso76

Üye
Katılım
18 Nis 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
47
Arkadaşlar, formda yeniyim. Bir yardım ricasında bulunmak istiyorum. Bir ödev hazırlamaktayım ve ekte verilen devrenin hesaplamasını yapamadım. Zamanda dolmak üzere, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • hesap.JPG
    hesap.JPG
    6.2 KB · Görüntüleme: 57
Bir gerilim kaynağı ve ona paralel üç tane dirençten ibaret devreniz. Bütün toprakları birleştirebilirsiniz. Reş'i hesapla sonra akımı dirençlere göre ayrıştır.
 
İlginize teşekkür ederim fakat bende tam bu hesaplamayı yapamadım zaten. Hesaplama yolundaki adımları yazılı olarak gösterebilirmisiniz?
 
Sn. huso76, ct'nin de dediği gibi, soruda üç direnç paralel bağlı. Eşdeğer devre şekli aşağıdaki gibi. Burada kullanacağın iki formül var sadece. Bilinenleri yaz. Bilinmeyenleri bul. Basit elektrik bilgin varsa çözmen hiç de zor değil. Cevaba senin ulaşman daha uygun olur.
 
Haklısınız, çok teşekkür ederim.
 
Hazırlamam gereken 4 farklı konu daha var ve yardımınızdan sonra devamını getiremedim neyazık ki. Elektrik bilgim de çok az. Bu gece yarısına kadar hepsini tamamlamam gerektiği için sonraki konuya geçiyorum. Bilen biri olarak size basit gelebilir ama benim sonuca ihtiyacım var. Acıyın bana :)
 
3 direç de birbirine ve güç kaynağına paralel bağlı. Bu durumda üzerlerine düşen gerilim aynıdır ve 24V'dur.
I1=24/4=6A
I2=24/2=12A
I3=24/3=8A
Toplam akım : I1 + I2 +I3 = 26 A
kolay gelsin,
 
myavas başta olmak üzere hepinize teşekkürlerimi sunarı. Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Geri
Üst