K_R_M
Üye
Arkadaşlar şemadaki röleler yerine başka eleman kullanmak istiyorum. Şema yeterince açık sanırım. Röle1 dışarıdan bir anahtarlama sinyali alıyor 12-14 Volt arası Röle 2 de röle bir üzerinden anahtarlama yapılarak gelen 12V akü voltajını önce standard olarak yük1'e daha sonrada yine röle 2 ye uygulanan kontrol voltajı ile (Röle 1 kontrol voltajından ayrı bir voltaj bu) röle çekerek kontaklar konum değiştiriyor ve aku voltajı yük2 ye uygulanıyor.
Özetle rölelerin kontrol enerjileri birbirinden ayrıdır. Birinci röle anahtarlama ikinci röleyi ise yük seçmek için kullanıyorum.
Röle yerine ne kullanabilirim? Yüklerin toplam çektiği akım 2.5 A civarında röleleri değiştirme nedenim ise daha hızlı daha sessiz ve daha az yer kaplamasını istiyorum. Yapılacak olan değişiklikte kullanılacak eleman soğutucuya ihtiyaç duymamalı çünkü çok küçük bir alana bunu yapmak istiyorum. Teşekkürler.
Özetle rölelerin kontrol enerjileri birbirinden ayrıdır. Birinci röle anahtarlama ikinci röleyi ise yük seçmek için kullanıyorum.
Röle yerine ne kullanabilirim? Yüklerin toplam çektiği akım 2.5 A civarında röleleri değiştirme nedenim ise daha hızlı daha sessiz ve daha az yer kaplamasını istiyorum. Yapılacak olan değişiklikte kullanılacak eleman soğutucuya ihtiyaç duymamalı çünkü çok küçük bir alana bunu yapmak istiyorum. Teşekkürler.