Sancar-yaylan
Üye
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün bir arkadaşım beni aradı, binada elektrik yok gel bir bakıver diye, bende sordum mahalledemi gitti yoksa sadece sizin binadamı diye, bana sadece bizim binada gitti dedi..
Aklıma ilk gelen NH'ların kesmesi yada bina beslemesinin patlamasıydı..
Gittim NH'lara bakıyorum enerji var!
Nötr'e baktım dönüş yapıyor
Dedim kabloda birşey var..
Direkte sıkıntı var diye düşünüyordumki
Dikkatimide çeken birşey var kablo gırtlak boru içerisinde 4x35 kesitinde tekli damarlar halinde gelmesiydi..
Kabloyu oynatmaya çalıştım rahat oynuyor!
Bu yaptığım işlemler apartman girişinde..
2-3 mt ileride bodruma iniş var demir parmaklıklı kapısı var, aklıma kurt düştü bir kere..
Dedim kapıyı açalım aşağıya inicem..
Apartman sahibi karşı çıktı yok oradan değil, orada ne işi var falan.. zaten benim elektrikçim gelicek bekleyin az sabredin falan derken, arkadaşın abisi resmi polis kıyafetleriyle dükkana yanımıza geldi, dedi aç, mecbur açmak zorunda kaldı..Aşağıya bir indimki ana besleme kablosu için aşağıda farklı bir kofra(direkten gelen besleme kablosu 3x35+16)
Kofra üzerinde 40*60 polyester pano, içerisi kablo yumağı
Adam binaya gelen beslemeyi bodruma indirmiş kofraya,
o kofradan girişteki kofraya kabloları atmış,girişteki kofradanda binanın panosunu beslemiş..
bodrumdaki kofradan yine hemen üzerinde bulunan polyester dağıtım panosuna enerji vermiş ve oradanda kendi dairesine ve konfeksyon atölyesine besleme vermiş..
Sıkıntı tahmin ettiğim gibi değil, bodrum katta bulunan kofra'daki nötr bağlantı noktasının yanmasıymış..bunun için binada elektrik yok..
Bütün bunların tespitini yapmamız 10-15 dakikamızı aldı..
Polis abimiz gerisini ben hallederim dedi ve ben tekrar işime döndüm..
Adamlara helal olsun demekten başka çarem kalmadı
15 yıldır ilk defa gördüm böyle birşey, 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi
Bugün bir arkadaşım beni aradı, binada elektrik yok gel bir bakıver diye, bende sordum mahalledemi gitti yoksa sadece sizin binadamı diye, bana sadece bizim binada gitti dedi..
Aklıma ilk gelen NH'ların kesmesi yada bina beslemesinin patlamasıydı..
Gittim NH'lara bakıyorum enerji var!
Nötr'e baktım dönüş yapıyor
Dedim kabloda birşey var..
Direkte sıkıntı var diye düşünüyordumki
Dikkatimide çeken birşey var kablo gırtlak boru içerisinde 4x35 kesitinde tekli damarlar halinde gelmesiydi..
Kabloyu oynatmaya çalıştım rahat oynuyor!
Bu yaptığım işlemler apartman girişinde..
2-3 mt ileride bodruma iniş var demir parmaklıklı kapısı var, aklıma kurt düştü bir kere..
Dedim kapıyı açalım aşağıya inicem..
Apartman sahibi karşı çıktı yok oradan değil, orada ne işi var falan.. zaten benim elektrikçim gelicek bekleyin az sabredin falan derken, arkadaşın abisi resmi polis kıyafetleriyle dükkana yanımıza geldi, dedi aç, mecbur açmak zorunda kaldı..Aşağıya bir indimki ana besleme kablosu için aşağıda farklı bir kofra(direkten gelen besleme kablosu 3x35+16)
Kofra üzerinde 40*60 polyester pano, içerisi kablo yumağı
Adam binaya gelen beslemeyi bodruma indirmiş kofraya,
o kofradan girişteki kofraya kabloları atmış,girişteki kofradanda binanın panosunu beslemiş..
bodrumdaki kofradan yine hemen üzerinde bulunan polyester dağıtım panosuna enerji vermiş ve oradanda kendi dairesine ve konfeksyon atölyesine besleme vermiş..
Sıkıntı tahmin ettiğim gibi değil, bodrum katta bulunan kofra'daki nötr bağlantı noktasının yanmasıymış..bunun için binada elektrik yok..
Bütün bunların tespitini yapmamız 10-15 dakikamızı aldı..
Polis abimiz gerisini ben hallederim dedi ve ben tekrar işime döndüm..
Adamlara helal olsun demekten başka çarem kalmadı
15 yıldır ilk defa gördüm böyle birşey, 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi