Şeytanın Aklına Gelmez

Türkiye'nin bir çok yerinde kaçak kullanım yok mu ? Hiç birine hakkım helal değil ,öbür dünyada da her türlü yakalarındayım ,burada devreye DEVLET girmeli ,gidilip sayaç okunamayan bölge var ne demektir ki ? Girecek Polis ,olmadı Asker ,bangır bangır okutacak ,en ufak kaçak kullanıma da hele ki bu tür engellerde sağlam cezalar gelecek ,cezalarda çatır çatır çektirilecek.

Yurtdışında kaldım bir süre gözlemlediğim en önemli şey buydu ,bir çok şey bize göre muntazam.Sebebi ise bizden ahlaklı olmaları değil ,cezalar caydırıcı ve UYGULANIYOR...

Allah ıslah etsin...
 
Elektrik parası ödemeyen sayacı by pass olan sayacı okunmayan mahallenin elektrigini kesecen trafodan mum yaksın ****ler. Basımızdakiler adam degil ki ahhh ahhh. Ödemeyeninkileri ödeyene yükle deh de
 
Maalesef kaçak elektrik kullanımı ülkemizde oldukça yaygın.Bunun sebebi ise denetimlerin yeterli olmaması ve cezaların caydırıcı olmaması.Bu durumun sonucu ise faturalarını düzgün yatıran vatandaşa yansıyor.
 
Bir Yaratıkta(İnsan demeye dilim varmıyor.) iman yoksa, Allah' vereceği hesabın korkusu yok ise o yaratık her türlü adiliği her türlü şerefsizliği yapar.
 
üyesi ulduğum partiye bir proje sunduk kaçak tüketim'in önüne %100 geçilebilecek, projemize sıcak bakıldı lakin projemiz çalınsada şu anki yönetim uygulasa ne olcakki sadece yer değişir. beni yadırgarsınız elimde somut bir delil yok şu an belki ama günümüzde vatandaşa biraz olsun hak vermek lazım kerkük bile bizim kadar fatura ödemiyor.
projeyi miting meydanlarında vede medya kanalı ile açıkmamaları içinde söz aldık. sadece verilecek söz elk. birim fiyatı dışındakiler kaldırılacak kkb*trt payı okuma bedeli vs kaldırılcacak birim fiyatıda %40 indirilecek tüzü'ğe bu şekilde geçecek.

ben her iki günün biri kaçak tüketime rastlıyorum artık ihbar etmeyi bıraktım yaklaşık biryıldır ilgilenmiyorum. adam 1200 tl maaş alcak 450 tl kira evde sakat çocuk diğeri okuyacak 150 birde faturası gelirse afedersiniz ona kaçağı ayıplayamayız.

YÖNETİM UTANSIN
 
İşi siyasete dökersek garibana en çok destek çıkan, en çok yardım eden şu anki hükümettir, bunu hiç kimse inkar edemez. Gelelim kaçak elektrik mevzusuna hırsızlık hırsızlıktır. Hırsızlığa kılıf uydurulmaz, ona helal buna haram olmaz. Helal helaldir haram haramdır. Birde madalyonun öbür yüzüne bakalım bazı kendini sofi kabul edenlerde; darulharp var bu nedenle vergi kaçırmak, kaçak elektrik kullanmak helaldir diyor böyle zırcahil zihniyette insanlar da var bu memlekette.Her koyun kendi bacağından asılacak. Her insan kendi yaptığının hesabını verecek. Olaya bu açıdan bakmak gerekir.
 
HER KOYUN KENDİ BACAĞINDAN ASILIR? Osmanli zamaninda bir beldede bir Allah dostu yasarmis.Bu zati herkes çok sever ve sayarmis.Yasida oldukça fazla olan bu zat Cami'den eve evden Cami'ye öyle bir yasam sürermis.Bir de besledigi ve çok sevdigi 3 tane koyunu varmis.Mahallede yasayan birde ayyas bir zat varmis.Bu zat içki içermis, kimsede buna korkusundan bisey diyemezmis.Ancak haram konusunda hassas olan bu yasli amca nerde görse tatli dille ikaz eder ve vazgeçmesini istermis...Gel zaman git zaman bu adam artik yasli amcanin sözlerinden usanmis ve onu kadiya sikayet etmis. Ayyas: bu yasli adam beni sürekli ihtar ediyor artik canim sikilmaya basladi demis.Bunun üzerine kadi efendi yasli zati çagirarak: "Bak bey amca adama karisamazsin istedigini yapar" demis.Yasli amca da kötü bir niyetinin olmadigini sadece bu haramdan vazgeçmesini istedigini söylemis.Kadi efendi bu söz üzerine: "Sana ne bey amca, her koyun kendi bacagindan asilir, ne hali varsa görsün" demis. Bunun üzerine oldukça üzülen yasli amca evine dönmüs.Ertesi sabah mahalleli uyandiginda çok kötü bir kokunun mahalleyi sarmis durumda oldugunu görmüsler.Bir de ne görsünler yasli amca 3 koyunu bacaklarindan asmis.Kokan koyunlarda bütün mahalleyi berbat bir duruma getirmis.Bunu duyan kadi efendi hemen amcayi çagirmis ve neden böyle yaptigini sormus.Yasli adam su cevabi vermis: "Bakin, her koyunu kendi bacagindan astim ama bütün mahalle pisligini çekiyor..."
 
Ben her koyun kendi bacağından asılır, herkes kendi hesabını verecek dedim. Siz sanıyormusunuz ki 3 koyunu da keyfinden bacağından asıp öldüren yaşlı amcanın hesap vermeyeceğini. Ahmet malı götürüyor,hertürlü pis işin içinde onun yanında ben melek sayılırım sözleri boş avuntudur, züürt tesellisidir. "Herkes kendi hesabını verecek" Müslüman İlahi adalete inanan ona göre hayatını yaşama gayretinde olan kişidir.
 
Yok ustam yanlış anladın. Tabiki de ahirette herkes kendi hesabını verecek. Dünya gözüyle dünyada yapılan bir yanlış toplumu etkiler. Bunu söylemek amaçlı yazdım. Yoksa yazdıklarına itiraz etmek amaçlı değil. Saygılarımı sunuyorum.
 
evet siyasi konuya fazla uzanırsak bu forum ailesinde kardeşçe yardımlaşmak yerine atışır dururuz o yüzden fazla uzatmadan son bir şeye değinmek istedim, fakire yardım dimi? neyazıkki sizinle hemfikir değilim. bana balık verme verisen bu gün karnımı doyururum, bana balık tutmayı öğretki her gün doyurabileyim karnımı. yani bu günümüzde zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğunu elinden tutupta ana okulana götürdüğünüz bir çocuğada sorsak bunun cevabını verebilir lütfen rica ederim birazcık olsun muhlefet'e saygı olsun malum partileri kastetmiyorum muhalefet derken evet ben bir elektrikciyken kaçak yakmıyor vede kimseyede bağlamıyorum çocukluk arkadaşım bile 2 defa aradı gel bir prizi kaçak bağla ne ücret istiyosan verim diyede yine bağlamadım hatta ihbar ediyordum önceleri. kaçak elk. ile şofben çalıştırıf gusülmü alınır? yemekmi yapılır? elbette tasvip elillemez. ammaaa gerçeklerin acı oluşu gerçekliği aslaa değiştiremez.


birde şu varki ilkolula bile gitmemiş bir çiftçi kaçak tüketime farklı çüzümler türetirken enerji bakanı sistem geliştirip sayaçları ankaran okumayı hedfliyor laa be öküüüz istersen avrupadan oku zaten karabayır ve gazi mah. hayali okunuyor elektirikci giremiyor oralara
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,823
Mesajlar
920,775
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst