şebeke jeneratör ayırıcı devre

arkadaşlar 3fazlı şebekede elektrık kesılınce 10sn. sonra jeneratörü devreye alacak. enerji gelince 10sn sonra jeneratörü devreden çıkaracak şebekeyi aktif edecek bu işi elektronık kart ile çözebılır mıyız.???

bu işi zaten Elektronik olarak yapan kartlar var ama enerji kesildiğinde anında devreye alır ki yaklaşık 10sn... enerji geldiğinde tekrar kesinti olma ihtimaline karşı yaklaşık 7 dk sonra devreden çıkartır(4dk yükte 3 dk sogutma için rölantide)

Bence böyle riskli bir iş için kart ve yapmak ile uğraşmak mantıklı değil. kazara hem jeneratör hemde şebekeyi aynı anda sisteme verirse büyük hasarlara neden olabilir. Birde bunun için basit röle ve kontaktörler değil bina yükünüzün ne olduğunu bilmiyorum ama yüke göre şebekeyi ayıracak yada jeneratörü ayıracak güçlü kurmalı şalterler kullanılmalı. ( yükün bir otel , avm yada tesis olduğunu farzediyorum )

Eğer bir ev için yada 5-10 kw lık küçük bir sistem düşünüyorsanız röle ve timer larla bağlantı yapılabilir. Detaylı düşünmek gerekiyor.

kolay gelsin.

Sn. Şefin "Jeneratör şebeke" konulu mesajında otomatik devreye sokup çıkaran devre paylaşmıştım ona göz atın.

Forum istatistikleri

Konular
129,837
Kullanıcılar
452,669
Son üye
koraykahvecioglu79@gmail.

Yeni konular

Geri