Elektrikli Araç İçin Hat

gkhnkrdnz

Üye
İyi günler,elektrikli araç almayı düşünüyorumSite yönetimine daha konuyu açmadım.Fakat 1. katta oturuyorum en kötü balkondaki fişten 3*6 kablo 17 metre kablo ile şarj etmeyi düşünüyorum.Elektrik saatinden hat çektirirsem 7 kw ya uygun çekirtirmek istiyorum.Aşağıya elektrik projesinden fotoğraflar ekliyorum.
1)Balkondan 3.5 kw ile sıkıntı olmadan şarj edebilir miyim?
2)Elekrik sayacından hat çektirip 7 kw ile sıkıntı olmadan şarj edebilir miyim?
elektrik 2.jpg

Sayaçtan eve gelen kablo kesitleri

elektrik 3.jpg

Ben Elazığ ve çevre illerde şarj istasyonu işi yapıyorum.Ararsanız yardımcı olurum

05072862663

Elektrik saatinden hat çektirirsem
balkondaki fişten 3*6 kablo 17 metre kablo
Bu konu iyice cinnete bağlamışta bizim daha yeni haberimiz olmuş . Milletçe faturasını ödediğimiz tesisatı hoyratça kullanıp altından girip üstünden çıkabileceğimiz gibi bir algımız var . Cehaletten kaynaklanan ölçüsüz bir cesaret ve özgüvenimiz var . Hiçbir konunun önünü , arkasını düşünmeden bodoslama dalıyoruz .

ELEKTRİK İÇ TESİSLERİ YÖNETMELİĞİ

Madde 13 - Değişik : RG 30/11/1995- 22479) TESİSTE YAPILABİLECEK DEĞİŞİKLİKLER( Değişik fıkra : RG 25/10/1996- 22798) Tesiste yapılabilecek değişiklikler, yetki sınırları içinde kalmak koşulu ile kurulu gücün %20'sini geçmeyecektir. %20'yi geçmeyecek değişikliklerle ilgili olarak mevcut proje üzerinde proje müellifi tarafından yapılacak değişiklikler, işletmece onaylanıp tesisatçı tarafından denetim kuruluşuna bildirildikten sonra bu bölümlerin yapılmasına başlanacaktır. Zorunlu nedenlerle tesiste yapılacak değişikliklerin % 20 'yi geçmesi durumunda uygulama projesi yeniden hazırlanacaktır. Elektrik tesisi bulunan bina bölümlerinde yapılacak tesis değişikliklerinde, (ana kolon ve/veya kolon kesitinin değişmesi ve benzeri gibi ) esasa ilişkin değişiklikler olması durumunda değişiklik projesinin tasarımlanmasında yapıdaki elektrik tesisinin tümü göz önünde bulundurulacaktır.(Değişik fıkra : RG 25/10/1996- 22798) İş bittikten sonra tesis şebekeye bağlanmadan önce tesisin esaslarını etkilemeyen değişiklikler varsa yapılan bu değişiklikler ilgili kuruluşun onayından geçmek şartı ile son durumu gösterir proje 4takım olarak işletmeye verilecektir. Bu proje onaylandıktan sonra birisi işletmece alıkonulacak diğerleri ise denetim kuruluşu ve tesis sahibine de verilmek üzere tesisatçıya teslim edilecektir.

Son düzenleme:
Sözlenecek çok söz var .
Anlayanlara ve anlayıp anlamadım diyenlere .
Bu tehlikeli işlere göz yumuluyor .
'' Kimin eli kimin cebinde belli değil ''

ALLAH göstermesin yanğın çıkar , çıksada yine anlamayız .
Sadece konuda değil .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ...

Forum istatistikleri

Konular
130,091
Kullanıcılar
453,124
Son üye
yusufbarkan

Yeni konular

Geri