0.3 mm Matkap Ucu Nereden Alabilirim

Siz yanlış matkap almışsınız. Web de "Mini drill" diye aratın, bütçeye göre bir çok seçenek çıkar.
Sizin aldığınız "gravür seti" dir, taşlama, oyma vs. Vs..
Satıcı da; PCB el matkabı ibaresini "yanıltıcı ilan" olarak yazmış .
Sattığı ürünün PCB ile ne alakası var?
İade edebilirseniz, iade edin.
Bu hali ile kullanmanız zor.
Delme uçlarına bant sarın veya kablo plastiğinin içine ucu yerleştirip, mandren den sıkın.
Uygun sıra klemensi ile aparat yapabilirsin ,benimki bir fikir yoklukta ,ne kadar sağlıklı olur bilemem.Ben denedim ahşabı deldim PCB felan delinir sanırım.Kolay gelsin.
Klemens balans yapar. Delme esnasında savrulma yapar.
 
Son düzenleme:
Hocam garantilik bir durum değil. Sitenin işgüzarlığı. Matkabı ve ucunu satıyorlar lakin ona uygun mandren satmıyorlar. Haliyle ben de hiç mandren arama gereksinimi bulmadım. Ürün elime dün ulaştı, ve projeyi bu hafta perşembeye kadar halletmem lazım. Yani sipariş verme imkanım pek yok. Ek olarak bu işleri halletmek için eve geldim. Normalde yurtta kalıyorum. Ve yaşadığım yer kırsal bölge. Dün il merkezindeydim lakin kargo elime dün geldiği için mandrenin uymayacağını bilmiyordum. Bugün ilçeden bakacağım lakin olmama ihtimali çok yüksek. O sebeple şimdilik geçici bir çözüm arıyorum.
genç adam, satın aldığın zımbırtının bir değişik modeli de bende var. bana gelende bir kaç değişik mm çapında prinç naneleri var. yer/yurt belirtmemişsin yakınımda olsan sana ulaştırırdım işin görülürdü. okuyan gençlere yardımcı olmak hepimizin görevi. yukarıda ustalarımın dediği gibi en mantıklısı matkap ucu bant en mantıklı çözüm. delgiden önce deleceğin yeri çivi gibi bir şeyle işaretle, sonra del. matkap ucu her durumda balanslı dönecektir. boş yerde bir iki deneme işi yap.
 
Kağıt bant ile olumlu sonuç aldım. Sarımını iyi yaptıktan sonra iş görüyor. Çok iyi değil lakin dediğim gibi kısıtlı zamanda iş görüyor. En kısa sürede düzgün bir mandren alacağım. Yorumlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkürler.
 
@Atilla536
Yorgan iğnesini bir tahtaya (sap) sabitleyip "biz" yapın. Matkapla delmeden önce dikkatle işaretleyin. Böylece hata payiniz azalacaktir.
 
Kağıt bant ile olumlu sonuç aldım. Sarımını iyi yaptıktan sonra iş görüyor. Çok iyi değil lakin dediğim gibi kısıtlı zamanda iş görüyor. En kısa sürede düzgün bir mandren alacağım. Yorumlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkürler.
İstanbul Beykoz da yaşıyorum bana bir şekilde ulasabilirsen yardımcı olayım derdin neyse 0.5 mm den itibaren matkap uçlarım ve hassas tütün matkabim var.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,035
Mesajlar
922,701
Kullanıcılar
451,293
Son üye
EagleClaw

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst