0-5Vdc üretecek pcb test devresi

0231270

Üye
Katılım
5 Tem 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar, bir pcb nin analog cıkıslarına 0-5Vdc gerilim yolluycak bir devre tasarlmam lazım kontrolu power suppy veya signal generator cıkısını değiştirerek yapıcam(potasiyometresiz). Analog portu test amaclı bu devreyi (korumalar içerek) nasıl yaparım. ???

Herkese Selamlar....
 
neamaclı kullanacaksın ondan bıraz bahseder msıın baskı devre ıcın bırde once sımılasyonunu yap ıstersen bunla alaalı multusım de dene once
 
Devreyi bir pcb nın sensor gırıslerini (Sensorler 0-5 volt arası analog sınyal yolluyor) test etmek ıcın kullanıcam. Burada guc kaynagı ve sınyal uretecı pc den kontrol edılebılecek. Pc den gelen kontrol sınyalı bu cıhazları bu cıhazlar devreyı kontrol edıcek ve cıkısta istediğim sinyalleri alıcam.

Soylede dıyebiliriz: Potansiyemetre vs. kullanmadan, guc kaynagı veya sinyal ureteci cıkıslardan gelen sinyali degiştirerek 0-5V arası sınyal üretecek devre.
 
Sn. 0231270,

Öncelikle yanlış anlayıp cevaplıyorsam, lütfen düzeltiniz.

Herhangi bir devre elemanı kullanmadan güç bölücü yapmak istiyorsunuz. Seri port programlaması yapılarak istediğiniz işlemi yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Buna benzer bir uygulamayı internette görmüştüm ancak adresini tam olarak hatırlamıyorum. Bilgisayar destekli bir sinyal üretici için yazılmış bir yazılım sayesinde istenilen voltaj değeri seri porttan alınabiliniyordu. (Tabii bu voltaj değeri, seri portun voltaj aralığındaki değerlerden biridir.)

Google'da "Serial Port Programming" şeklinde aratırsanız, Türkçe kaynaklardan daha fazla bilgi de bulabilirsiniz. Umarım biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
Seri port progmlama deil ama soyle bir sey aklıma geldi programlanabılır guc kaynagım var mesela bu guc kaynagından 4-20mA arası bir op-amp lı devreyi surerek 0-10 volt sinyal elde edemezmıyım, sonra bu sinyali shift edip -5 /+5 volt luk bir sinyal yakalayamazmıyım, bu sinyale birde koruma ekleyebilirsem range korurum birde sigorta(gerci sigorta bu kadar kucuk akımlarda olur mu bılmem ???) ama atarsam olu bıtı. Bu siinyali alıcam analog board a yolluycam. Board ne yaparsa yapıcak.
Yorumlarınız beklıyorum arkadaslar olur mu yontem????
Selamlar...
 
Sn. 0231270,

Söyleyeceğim şeyin tamamen kişisel bir yorum olduğunu önceden söylemeliyim.

Bahsetmiş olduğunuz uygulamada ki akım değerleriniz pcb nizdeki akım değerleri ise yapılabilir. Sinyalin shift edilme kısmının bir entegre ille sağlanması da mümkündür. Aralık koruması için ise de bir kondansatör iş görür bence.

Ancak farklı görüşleri de almanız sizin faydanıza olacaktır. Bu uygulama seri port programlaması ile yapılabiliniyor fakat en başta da söylediğim gibi bu benim yorumumdur.

İyi çalışmalar..
 
Tabiki faydamiza kardes dedigin dogru. Farkli fikirlerimiz varsa paylasirsak hem bize hemde bizden sonra benzer calismalara girecek arkadaslara bu yolla yardimci oluruz. Iki gorusude arastiricam, baska fikirler varsa dahada iyi olur... ;)
 
ac-dc konvertör işine yarayabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
129,093
Mesajlar
923,177
Kullanıcılar
451,398
Son üye
ilkercan00

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst