1 faz ac sürücü

camasır makınaları nasıl oluyor
mesala 800 devır ve 500 devır gıbı camasır makınaları ac220 v asenkron metor degılmı?
 
ya dimmerla hızı ayarlıyorsun ben yaptım ancak hız düştükçe tork düşüyor haliyle
neticede AC akımın bir kısmını kırpıyorsun.
Onun haricinde nasıl yapılır bilmiyorum.
Ancak DC voltajı kondansatörlerde depolayıp + ve - kare dalga olarak farklı frekanslarda verebiliriz belki ancak frekans düştükçe fazla akım çekecektir.
Mosfetler hali hazırda akımı sınırlıyormu tam bilmiyorum .
Zaten kare dalgayla AC motor sürmekte çok iyi bir şey değilmiş.

frekansı düştükçe fazla akım çekmez watt=voltaj*akım
buna göre frekansın direk güçte etkisi yoktur.frekansın devirle doğru orantılıdır frekans artarsa devir yükselir.voltajı sabit frekansı değişken yaparsan watt değişmez devir değişir buda güç sabit devir değişken anlamına gelir.
 
camasır makınaları nasıl oluyor
mesala 800 devır ve 500 devır gıbı camasır makınaları ac220 v asenkron metor degılmı?

bu konuda uzman olarak cevap veremem ama çamaşır makinalarının pek çoğu fırçalı(fırçadan kastım kömürlü) motorlardır.asenkron motorlar senkron olmıyan motorlardır.bu ise tamamen senkron bir motor çeşidi. çamaşır makinası motorunu kesinlikle triyakla kontrol edebilirsin
arçelik çamaşır makinalrı genelde btb15 triyakla kontrol edilir triyağı kesinlikle soğutucu tak
 
TCA785 die bişey duydun mu _?

not:fiyatı kaç lira nerde bulabilirm devresi varmı malzeme listesi gibi sorulara cevap verilmeycektir...
 
normalde var ama fazla kullanılmadığı için piyasada bulunmuyor ben bir arkadaşa elektirk süpürgesinin dimerini tavsiye ettim diye eleştiri aldım ama zaten 2200w a kadar hız kontrolünü yapabiliyor eğer endüstriyel ortamda kullanacaksan vfc şart ama motor kw küçükse ve abidik gubudik bir işse dimer kullanmak ucuz ve kolay bir yöntem kullanım yerini ve kw ını belirtirsen sana nerede bulunacağı konusunda bizim şalt malzeme satan arkadaşlara sorabilirm

motor kontrolünde normalde hiçbirzaman devir kontrolü voltaj ile yapılmaz.bu dc-ac farketmez dc de çok sık kullanılan teknik pwm dir ki bunda genlik hiç değişmez darbe doluluk ile total güç oynatılır.
ac de ise frekans kontrolü ile yine voltaj değiştirilmeden yapılır. motorlar endüktif yüktür. bu yüklerinde bir endüktif reaktansı vardır.
yani motorun sargısının bobin direncidir. motor döndükçe bu reaktans değişim gösterir. siz voltajı düşürürseniz motor torkunu koruyabilmek için fazla akım çekmeye başlıyacaktır.eğer kaynağınız bunu karşılar ise sargılar aşırı ısınıp yanacaktır.dimmer li devrelerdede tamamen voltaj ayarı değiştirilmez. bunu kısaca AC için uygulanmış bir pwm tekniğine benzetebiliriz. bu yüzden elektrik süpürgelerindeki motorlar yanmamaktadır. ama voltaj kontrolü ile motor devri değiştirmek yanlış bir uygulamadır. c.berkan arkadaş bunu demek istemişki haklıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,711
Mesajlar
929,163
Kullanıcılar
452,416
Son üye
Dadaşş2

Yeni konular

Geri
Üst