Kondansatörler sistemden akım çekmezler şarj ve dejarj olayıyla çalışırlar. Bu çok hızlı olur.
Peki sistemden akım çekmezlerse,sisteme nasıl akım verecekler?
Bakın kısaca anlatmaya çalışayım.Aslında bu konu ile ilgili bir şeyler anlatmaktan yoruldum.Kondansatörler Kapasitif reaktif güç
üretirler.Endüktif yükler ise,endüktif reaktif güç
harcarlar.Kompanzasyon yapma şartı olmayan küçük iş yerleri ve evlerde,tüketilen bu
Elektrik için ücretlendirme yapılmıyor.O yüzden,kullandığımız endüktif reaktif gücü kullanmamak için,tam zıttı yönde olan,kapasitif reaktif gücü üretmemize gerek yok.Tabii bu reaktif güç bedeli ödememek açısından.
Fakat endüktif güç çekilen yerlerde,kompanzasyon yapmak,her zaman için iyidir.İyidir ama,kompanzasyon diyebilmek için,endüktif reaktif güç kadar,kapasitif reaktif güç üretmeliyiz.Evde hiç cihaz çalışmazken de ,sabit olarak koyduğumuz kondansatör kapasitif güç üretir ve kompanzasyonumuz,yapılma amacının,tam tersi bir şekilde çalışmış olur.O yüzden ya yapmamak lazımdır,ya münferit olarak,her cihaza ihtiyacı kadar kondansatör koymak lazımdır,ya da kontrolcü ile ve otomatik anahtarlama ile,değişik kademeler kullanılmalıdır.
Yani lastik reklamından esinlenirsek, kontrolsüz kompanzasyon,kompanzasyon değildir .
Kondansatör hem şebekeden enerji çeker, hemde bu enerjiyi geri verir. Çektiği ortalama güç sıfır olduğundan, iki taraflı çalışan bir sayaç tarafından kayda geçirilemez..
TESLA nın kemiklerini sızlıyordur.