1 kW civarı invertor hk.

abraham

Üye
Katılım
4 Mar 2009
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
44
Arkadaşlar dönem ödevim olarak invertor arıyorum, ama bulamıyorum. Özellikleri şöyle ;

1. 12V Dc giriş 220V AC çıkış olacak
2. Frekansı değiştirilebilir olacak. Çünkü motor hız kontrolü yapan bir invertor olacak.
3. IGBT kullanılmış bir invertor olacak.
4. En fazla 1kW veya az aşağısı olabilir.

Arkadaşlar çok acil. İnternetin altını üstüne getirdim böyle bir devre bulamadım. Ödevin formatından dolayı hoca yardım edemiyor tamamen bizim arayıp bulmamız gereken bir ödev. Lütfen yardım edin. bu dersten kalırsam başka hakkım yok, eğitim hakkım siliniyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sn.Abraham.
Başka bir konuda sana gereken özeni göstererek birçok örnek linkler vermiş. ben de bazı uygulama notları ve hatta source kodlarına kadar buldum. Arkadaşım neden bakmıyorsun diğer açtığın konulara.
 
arkadaslar motor(asm) hız kontrolünu yapan inverter ile ilgili tezim var.yalnız bunu pıc ile saglarken inverter kontrolü nasıl sağlanacak.bana gerilimi degiştirecek bi devre lazım ne yapmam gerek.bunu bir potansiyometre ile yada ayarlı gerlim kaynağı ile yapabilirmiyim...bunlar yetmiyomuş sanırım..bana yardımcı olursanız sevinirim..
 
Tüm yardımlarınız için teşekkürler
 
Elimde bu devreyle Alakalı harika bir devre şeması var tek problem transistörler biraz ısınıyor.Devre Ayrıca karışıkda değil ilgilenirsen mesaj gönder bana sana devreyi gönderiyim
 
Mesaj sayım 13 müş en az 20 olmalıymış Yoksa özel mesaj gönderemiyormuşum :) Bu şekilde uyarı veriyor. Buradan gönder kardeş.
 
Elimde bu devreyle Alakalı harika bir devre şeması var tek problem transistörler biraz ısınıyor.Devre Ayrıca karışıkda değil ilgilenirsen mesaj gönder bana sana devreyi gönderiyim

Elinizdeki devre şemasını özel olarak değilde genelde paylaşabilirseniz tüm arkadaşlar da konudan faydalanabilir.
 
Bu istediğini tek başına yapıcak bir cihaz piyasada yok mantık olarak yardımcı olayım sana 12Vdc yi 220V Ac ye(1000W) çevirmek için DC-AC konverter kullanıp 220 gerilimi elde edeceksin motor devrini değiştirmek içinde motor kontrol yada 1Faz-3Faz çeviren inverter 750W ile motrun devrin değiştireceksin.Malzemeleri kendin toplayıp yapman gerekiyosa 2X10v girş 220V çıkış trafoya devre yapıp 12dc yi 220Ac ye çıkaracaksın trafonun çıkışındanda basit bi dimmer devresiyle motor sürebilirsin igbt isteniyosa hazır bi ,75kw invertör alacaksın
 
"spocer" bu bahsettiğin özel devreyi burada paylaşırsan çok sevineceğiz. çünkü aynı devreden banada lazım... :)))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,826
Mesajlar
920,798
Kullanıcılar
450,914
Son üye
tugbag

Yeni konular

Geri
Üst