slm ben akım trafosundan gecen akıma gore degişken voltaj almak istıyorum nasıl yapmalıyım ornek: 10 kw bır motor bosta 10 amp cekıyor ve akım trafosundan 5v almak ıstıyorum tam yukte 20 amp cekınce 7-10v almak ıstıyorum akım lar degıstıkce voltaj da degışmelı nasıl yapmalıyım lutfen yardımcı olurmusunuz (alternatif baska semalarda olur)
10 kw motor 0.8 cospi değerinde olduüğunu düşünürsek 19 A çeker. 20/5 akım trafosu koyarsan boşta akım trafosunun çıkışında 2,5 Amper tam yükte de 4,74 Amper çeker.
2 ohmluk direnç koyarsan boşta 5 volt tam yükte 9,5 V olur.
2 ohmluk dirençte harcanan güç 2 (ohm)*5 (amper) = 10 Watt 10 Wattlık direnç bulamayacağın için 1Wattlık 0,2 Ohmluk 10 tane direnç kullanabiilirsin.
Ayrıca kullanacağın akım trafosunun gücü de en az 10 VAlık olmak zorunda.
saygılar
100/ 5 a olan akım trafosunun cıkısında kı ucları al 100/ 5a olan bir ampermetreye gir yada o ucu bir ceviriciye girersin ve cevirici ya o-10 v cıkışlıdır yada 4-20 ma cıkıslıdır bunuda bir analog kart yardımıyla plc üzerinden okuyabilirsin
Arkadaşım almak istediğin gerilim AC mi yoksa DC mi olacak. Eğer AC olacaksa bazı pratik yöntemler önerilebilir . Yok DC istiyorsan sen bir transdüzer al . Çünki AC akımdan DC gerilim elde etmek oldukca zordur. (tabi doğru dürüs çalışacak bir sistem için)