Ukalaliginiza birsey demeyecegim. Yazdiklarimi tekrar okuyun. Lise ergenleri gibi tepki vermissiniz.
Emis yapamazsaniz diye birsey yazmadim ben. Kuyunun uzerine koyacagi bir pompadan alacagi verim 100 metre oteden emis yaptiracagi pompanin veriminden daha fazla olur.
Pompalarin basma grafigini emis grafigine bakarsaniz logaritmik oldugunu gorursunuz.
Bir pompa 1 metreden su emdiginde 100 metre yukariya su basarken 10 merteden emis yaptiginda 91 metre basmasini beklersiniz ama 45-50 metre yuksege su basabilir.
O yuzden emis degil kuyuya yakin konumlandirip yukari basma yapmasi uygundur demistim.
gelelim cevaba
Motor secimi yaparken kuyu icine koyacaginiz bir dalgic motor ile bu isicozebilirsiniz. Hem verimi yuksek olur. Hemde kuyuya yapacaginiz kilitli bir kapak ile calinmasini onlersiniz.
Evinizin 3. Katina suyu basacaksiniz her katin 3 metre yukseklikte oldugunu varsayalim 9 mss lik bir basinc kaybiniz olacak.
100 metre otede olan kuyunuz ile eviniz arasinda ne kadar bir kot farki var.
Ayni hizada ise kaybiniz az olacaktir. Ama kot farkiniz cok buyukse kaybiniz da o kadar buyuk olur.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Turkce siri ayaklanmasi. Destekleyin beniiii.