12000 btu klima arızası

Katılım
28 Kas 2015
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
34
Konum
Şırnak
Ustalarım öncelikle kolay gelsin 12 binlik klima motoru yandı elimizde de 18 binlik motor var bunu takarsak ne gibi sorun la karşılaşırız .
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
daha büyük kompresor daha fazla gaz debisi demek. Daha fazla debi aynı kondenserde yüksek basınca aynı evaporatorde alçak basımca neden olur. Kılcal yeterli gaz akışı sağlamaz. Kılcalı değiştirip az gaz şarjı ile çalıştıranlar var ama ne kadar sağlıklı sorusunu cevaplayamam.

kolay gelsin.
 
Malesef uyumsuz olur klimanız kompresörü basınç ürettiginde klimanızda gaz dolaşmaya başlar basınçlı bir şekilde iç ünite evaparatör ve dış ünite kondenser sizin klimanız 12.000 buna göre evaparatör yani iç üniteniz 18.000 lik klimadan daha küçük,ayni şekilde dış ünite de daha küçük kompresörünüz 18.000 basıncı daha kuvvetli oalcagı için sistemdeki gaz hemen geri dönecektir ve klimanız buzlanmaya başliycaktır bu buzlanmayı TH2 sensör algılar ve makineyi korumaya ayni şekilde ısıtmada da çok fazla ısı var diye ayni sensör arızayı algılar ve makine yüksek basınca girmeden durdurur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…