yeni aldığım akü şaraj cihazı trafo ac giriş:219 volt için, ac çıkış voltajı:12,4 voltluk gerilim verdi üzerinde 12 amper yazıyo birtane köprü diyotla doğrultma yapılmış herhangi bir kontrol kiti yok forumda 12 voltluk akü şarş için 14,4v gerilim olması gerektiği yazıyo 40 amperlik bir aküye bağladım üzerindeki ampermetre değer göstermedi harici bir avometrenin amper kısmıyla ölçtüm 300ma gibi bir akım çekti akü şarjı için 12,4 voltlukdc cıkış yeterlimi çekilen amper çok düşük değilmi? not:akü tam dolu değildi saygılar
elektronikci bir arkadaş trafonun kondansatörsüz dc cıkış gerilimi ölçümünün gerçek efektif gerilim olmadığını bunu tam ölçmek için köprü diyot çıkışına bir kondansatör bağlamam gerektiğini bu değerin de yaklaşık olarak çıkıç geriliminin 1,41 katı olacağını bununda 17,484 volta tekamul edeceğini söyledi ozaman benim trafo çıkışı ac12,4 voltluk gerilim değerim oto akü şarjı için yeterlimi ama aküye bağladığımda mili amper değerinde akım geçişi olmuştu budeğer yeterli ise neden az akım çekiyo saygılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?