14.4 v şarjlı matkap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ürünün modeli videoda okunabiliyor. Dewalt DW980 model.

Şimdi batarya bilgilerine baktım 2.0 amper.


Sayın serkan_48 araştırman için teşekkürler ama yanlış ürün, gerçeği DeWalt DW988 18V XRP Matkap ve DC9096-2 18V XRP™ BATTERY COMBO PACK 2.4Ah. Her neyse, ama en iyi yorum senden geldi.
Saygılar.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kusura bakmayın şimdi girebildim. 30 amperlik smsp önerdim çünkü ilk kalkınma akımları yüksek olduğundan düşük akımlılar korumaya geçiyor. Elinizdeki matkap tam yüke girdiğinde 20 amperleri geçebiliyor. Ölçtüğümden biliyorum boştaki akımları 2,5 - 3 amperle başlıyorlar. Bu konuda istediğiniz soruları sorabilirsiniz bildiğim kadar yardımcı olurum. Biraz tecrübem var paylaşırım.
 
Sayın @-Acemi-, motor var, motor var bunu benden iyi bilirsiniz, 100 mAh lik motor ile sizdeki 7 Ah lik motor
voltajları aynı olmak üzere aynı güçte olur mu? Veya daha net olmak gerekirse farklı güçteki motorlar (eşit voltajda) aynı veya yakın akım mı çeker? Burada amaç sözkonusu motor için gerekli akımı bulmak ki daha smps'nin gerilimini bile net olarak söyleyebilen çıkmadı. Sizin onay verdiğiniz kaygısız arkadaşın hesabına uyarsak sizin matkap için olması gereken akım 15/1.2=12.5 7A*12.5=87.5A ve hatta 175A 12V olmalı bulabilirmisiniz böyle bir smps?
En cok üzüldüğüm nokta: yapıcı açıklamalar yerine üstünkörü yazılarla yardımcı olanları baltalamak, bu sadece sizin için geçerli değil bu tarz yazılara şu kısa üyeliğim süresinde forumda çok rastladım ve değişik yargılar edinmeye başladım.
Bendeki makina büyük değil ki 7 Ah'lik aküyü piyasada ucuza çok bulunduğu için aldım. Fason üretimi kolay bulunuyor, makinanın orijinal aküsü 1.2 Ah idi.

Ayrıca dışardan güç vererek başka makinalarda çalıştırdım. Benim tecrübem 5 Amperlik güç kaynağının yetmeyeceği yönündedir.


Saygılar....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
dikkat! bu piller lehimlenmez punta ile tutturulur.
 
Tartışmayı uzatmak istemiyorum. ;)
Saygılar.

Forumun bir amacıda bu, hattâ forumda ''Mesleki Tartışma Alanı'' diye ayrı bir alt forumda mevcut.

Yapılan yorumlar sadece konu açan üyeyi değil, ilerde arama motorlarından bu konuyu bulup okuyacak üyeleri/misafir okuyucuları da ilgilendiriyor.

Bu nedenle bazı şeyleri burada tartışmanın, üslup bozulmadığı sürece herkes için faydalı olduğunu düşünüyorum.

Saygılar....
 
Amacım forumu baltalamak değil elbette, neredeyse 10 yıldır üyeyim bu foruma. Üslup konusunda da en dikkatli üyelerden olduğumu düşünüyorum.

Saygılar....

Ben amatör biriyim ve bilmediğim (özellikle yeni sistemler hakkında) çok şey var ve biri de smps'ler, trafolu doğrultuculardan farkları nelerdir bilmiyorum ve bunu 2. sayfada size sormuştum ama kimse bunu açıklamadı, mesela yanlış anlamadıysam 'max. akım sınırlamaları' varmış. Gelelim benim 5A iddiama: elimde bolca 700mA ni-cd pil var ve ikisini tam doldurup 10A kademesinde ölçtüğümde bu pillerin verebileceği max. akımın 2.5A olduğunu gördüm yani etiket akımlarının yaklaşık 3.6 katı ben de buna dayanarak 1.2A'in 4 katı olarak 5A yazdım ve özelliklede yanına minimum değer olduğunu belirttim. Kişi ekonomik durumu mertebesinde bunu 10 hatta 15 Ampere yükseltebilir. Düşüncelerimde yanıldığım noktalar varsa bunları bilimsel olarak açıklayandan da memnuniyet duyarım. Son bir şey diyeceğim elimde 2.4 voltluk mini şarjlı tornavida var ve onu söküp yükte kaç amper çektiğini ölçeceğim, sonuçları buradan yazarım.
Saygılar.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İnternet üzerinde anahtarlamalı veya trafolu güç kaynakları arasında hangi farklar bulunduğu ile çok detaylı bilgi bulabilirsiniz. Bunu forumda birinin açıklamamasının hiç kimsenin birşey bilmiyormuş gibi yorumlanması biraz garip olmuş. Ben neden 5 Amperlik güç kaynağı kullanımının yetersiz geleceğini olabilecek en temel anlatım ile size açıkladım.

Saygılar....
 
Beni anlamıyorsunuz ben 2. sayfada size sormuştum:
Şunu mu demek istediniz, smps'ler üstünde yazdıkları kadar akımı veremezler. Veya resimdeki matkap 5 Amperden fazla akım çeker.
buna cevap olarak smps'ler max. akımın üstünde akım çekildiğinde korumaya geçerler diye yazsaydınız konu bu kadar uzamazdı. Dediğim gibi smps'ler hakkında çok ayrıntılı bilgim yok. Soruyu iyi anlamak soruyu çözmenin yarısıdır.
 
Konu ile ilgili son bir yorumum olacak bununla ilgili tüm arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Matkabın motoru yük altında max. 5A çekiyor ve biz buna 15A'lik smps'den güç veriyoruz diyelim.
Bu durumda matkabı aşırı yük altında uzun süre zorlamak (normal çalışma şartlarında, açılmayan bir cıvatayı açmaya çalışmak gibi) motorun bobinlerini yakmaz mı?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst