15kw softstarter manueli yıldız üçgen olan devre hk.

yumuşak yol verici arızalandığında yıldız üçgen devreyle devam edilmek isteniyor. bunun sebebi geçmişte yumuşak yol vericinin sık arızalanması mıdır?

anladığım kadarıyla yumuşak yol verici ats48 ve motor banta hareket veriyor. burda bilinçli bi tercih yapıldığını kabul ediyorum yoksa ats22'de kullanılabilirdi. muhtemelen motorun çalışma rejimi dikkate alındı. ama hala sık arıza yaşanıyorsa yumuşak yol vericinin bir veya iki üst (güç) modeli tercih edilebilir ya da inverter kullanılabilir.

çizilen devreye bakıyorum yumuşak yol verici ile yıldız üçgen devre birleştirilmiş. geri besleme büyük problemlere neden olabilir. o yüzden iki güç devresini ayırmanız önemli.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
peki bi öneriniz var mı şöyle yapabilirsiniz diyebileceğiniz. ilginiz için teşekkürler
Ayrı bir yıldız/üçgen devresini, panosunu hazırlayın. Sofsatrterden motora iki kablo getirin, softstarter çıkış termınallerınde, renk renge üstüste baglayyın. (motor, üçgen bağlanmıs olacaktır. Bu durumda, sofstartere yol verebilirsin.
Softstarter arızalandıgında, , çıkışındakı kabloları, sök ve hazırladıgın kontaktörlü devreye bagla.
 
KM4 Ve KM5 soft starter calosacagı zaman devreye pako ıle gırecek .
tabı ıkı senaryo arası secımlerde guvenlık onlemlerı alınmalı
kolay gelsın.
 
Şemaya bakdım. Bu sistem, softstarter arızalandıgında kullanacığına göre; softstarter nasıl sökülecek. Bır cok kabloyu emnıyet altına almak gerekmiyecekmi. ??
 
Şemaya bakdım. Bu sistem, softstarter arızalandıgında kullanacığına göre; softstarter nasıl sökülecek. Bır cok kabloyu emnıyet altına almak gerekmiyiyecek mi. ??
elbette emniyet tedbirleri alınacak alınmalı bu sadece fikir beyan etmek amaçlı basitçe bir çizim burada amaç softstarter arıza yaptığında sistem durdurulup softstarter söküldükten sonra hızlıca işletmeye almak malum Bakım ve onarım süreleri, ambar yedeklemeleri satın alımlar gibi süreçlerin bazen aylar sürebildiği dönemler olabiliyor daha da önemlisi duruş süresinin önem kazandığı dönemlerde örneğin atıksu terfi merkezinde debinin pik yaptığı dönemde, saatlerde sistemi hızlı bir şekilde işletmeye almak (özellikle turizm merkezli yerşim yerlerinde atıksuyun taşmasını oluşturduğu sıkıntılar..) daha sonraki stabil durumlarda bakım ve onarımlarının yapılması açısından tercih edilebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,301
Mesajlar
925,108
Kullanıcılar
451,738
Son üye
ahmet Bükel

Yeni konular

Geri
Üst