16F628A içindeki kodu okumak

evet haklısın [MENTION=83845]by lent[/MENTION].

valla benim işler biraz karışık. istanbul da bir şantiyede ambulans şöförüyüm. boş zamanlarımda ilgilenmek hemde yazılım bilgimi tekrar hatırlayıp birşeyler yapmak istiyorum. şantiyede bir elektronikçi var o kafama soktu. şöyle zor böyle zor bir iş diye. inceledim kodları yazılmayacak kodlar değil. çünkü lisede daha karışık veritabanları yapıyorduk. dediğin gibi elektronik bilgisini göz ardı ederek sen devreyi yap ben yazarım kodu dedim ama olmadı. demek ki göründüğü gibi değilmiş. elektronik kısmı atlanılmıyor. ledleri yakmaktan başlayayım sonra kafama göre şeyler geliştiririm. :) boş zamanım çok nede olsa. teşekkürler yorumun için.
 
hexdecimal veya Machine kodlardan yüksek seviyeli dillere doğal olarak aynı şekilde çevrilemez.derleme esnasında bizim verdiğimiz sembolik adlar kaybolur yerine adresler gelir. yani alt programlar fonsiyon adları metodlar sub1, sub2 sub3 gibi varyabıl adlarıda var1,var2 ... gibi adlandırılır.
 
Bak güzel kardeşim,belliki birşeylere merak salmışsın ögrenmek istiyorsun.Benim tavsiyem bu işe öncelikle microişlemci ile bir ledi yakıp söndürmekle başla,sonra led sayısını artır birkaç lede animasyon yaptır.daha sonra sürücü/çoklayıcı devreler nedir ne degildir onları araştır,kullanmak istedigin sürücü ile ilgili devreleri incele.En sonunda bu microişlemcinle sürücüyü sürmeye çalış.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,257
Mesajlar
934,843
Kullanıcılar
453,496
Son üye
anilaygnn

Yeni konular

Geri
Üst