ben sizin yazmış olduğunuz yoruma sadece elektronik ekipman kullanılmasının yanlış olduğunu belirtiğiniz için cevap yazmıştım. diğer konularda verdiğiniz cevaplar sizin elektronik konusundaki bilginizi ortaya koyuyor. ben elektronik konusunda kendimi ben en mükemeliyim diye ortaya atmıyorum fakat 20 yıllık bir elektronik mühendisi olmam ve ayrıca çıraklıktan gelen ve meslek lisesi,meslek yüksek okulu ayrıca mühendislik fakültesi eğitimim Elektrik ve elektronik konusunda yapılan yorumların en az ne kadar doğru olduğunu ayırabilecek bilgiyi veriyor. forumda soru soran arkadaşlarımıza çeşitli altenatif cevaplar verilebilir bu cevaplar ileride konu ile ilgili araştırma yapan kişiler için ayrıca kaynak oluşturduğundan farklı cevapları hoşgörü ile karşılamanız gerekir.sayın tandoğan.ben burada bir aile olduğumu düşünüyordum.özür dilerim. ayrıca orda kelime hatası yapmışım çıkıştaki kondansatöre parele DİRENÇ Yazmam gerekiyordu.yanlışlıkla kondansatöre parelel kondansatör yazmışım.siznde Elektronik bilginizin sınırlı olduğunu düşünüyorm.soruyu soran kişinin o kadar tümleşik bir devre oluşturmak değilde konuyu kısa yoldan nasıl çözerim di.ben bunu anladım siz bir sürü uzun yollara teşvik etmenize şaşırdım.tamam fazla bilgi vermek istiyorsunuz belki ama o kadar bilginin arasında boğulabileceğini tahmin etmelisiniz
sayın tekin126. soruyu soran genç basit bir amfiyi çalıştıracak.hemen hemen yük sabit demektir.Elektrik kaynağı yada motor falan çlıştırıp durdurmayacak ki.ben onun için bu yola sevk etmek istedim.zaten kendide istiyordu. merakla trafoyu sökmek takmak isteyişinden anladım.
söksün taksın baksın deneyim kazansın istedim.
saygılarımla
merhaba ustam dedığın doğru katılıyorum benım eleştırım kullandığı kelımeyeydı size karşi bende de yaşyarım asırı geçtı tecrubesız bırıne tavsıyenız guzel mantıklı ama profosyonelce guç katı yapılacaksa ben yarı iletkenlı istedığım voltajı akımı alacağım güç katı yapmak ısterım buda yarııletkenlerle olur trafo sargısıyla oynamakla sabıt volt ve akim elde edemezsınız
ustad o çok eskidendi sende bilirsin yağmur yağmıdı elektrikleri keserdi tedaş.ama şimdi öle değilki.voltaj eğer köylerde değilseniz sabittir.220 deki 240 a çıktı sekonderden alacağın voltaj veya 220v 180v düştü sekondere ne kadar yansır benim iddiam her cihaz %10 kadar toleransı vardır.18 voltun % 10 toleransı 1.8 volt eder.18+1.8=19.8.yani20 volt eder.dimi.13.8 volt nire 20 volt nire.feedback sinyal devresi gecikme yaptığını düşün oldu ya olmaz demeyelim olur nolcak o zaman.ineklermi kurtaracak devremizi.pardon.ben garantiden yanayım.12 voltun dalgalanması %10 1.2 volt toplam 13.2 volt eder.bunun hiç bir cihaza zaraı olurmu üstadım.zaten cihaz 13.6 volt istiyor.13.2 volt bulmuş otursun masasında çalışsın
Merhalar Değerli forum sakinleri
Benim Problemimde buna yakın
Türbin gücü 1000 w yaklaşım 0 dan - başlayıp devrini aldığında 30 volt gibi bir gerilim üretir.
Bu gerilimi Tam doğrultup sonrada 24 volt a sabitleyerek regüle etmem gerekiyor..bu 24 volt dcakımı ile 4*90 amp lik aküleri şarj ederek 2000 w inverter ile 220 volt ile dağ evindeki ihtiyacımı gidermek istiyorum..
Elektrik mezunuyum . Elektronik bilgim çok değil ama devre elemanlarına yabancı değilimi..yardımlarınızı bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?