2.2 kw 3 faz dc motoru calistirma durdurma

taluu

Üye
Katılım
20 Ara 2008
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
54
Arkadaslar 2.2 kw 3 fazli dc motoru potansiyometre ile yavas ve hizli calistirmak istiyorum. ilk kalkis yavas olmali cunku agir bir malzemeyi donduruyor. Ani durustada motor manyetik olarak frenlenmeli frenlemezse motorun dondurdugu malzeme agir oldugundan duramaz. Elinde boyle bir elektrik projesi olan arkadaslar varsa lutfen bana yardimci olabilirlermi acaba.

Bu elektrik motoru buyuk bir demir rulosunu donduruyor ani durusta sayet motor kendini frenlemezse rulodaki demir bosa gidiyor yani problem.

Butun ustad ve hocalara simdiden tesekkurler saygilarimla
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Taluu, Önce şurda anlaşsak;
3 fazlı DC motor derken, üç fazlı DC Sürücü ile çalışan DC motormu, yalnlış yazıldı da AC motormu. DC motor ise sorun yok, zaten potansıyometre ile hız kotrolu yapıyorsunuz. Ac motor ise, yıne hız kontrol cihazı kullanmalısınız. Cıhazın proğramlasında, örneğin; 5 Hz de kontak verecek şekılde içindekı rölenın çalısmasını ayarlarsanız, bu röleden alacagınız kontak ile motorun miline baglı freni çalıstırabilirsiniz. Yani, sürücü, 5 Hz e ulasdıgında içersıdekı röle kontak vereck, frenı acdıracaksınız. Stop ederkende, 5 Hz e indiğinde içerdekı röle kontak verecek frenı cektireceksizin. Vinçlerde u tip uygulama yapılmaktadır. % Hz rakamı örnekdir. UYgulamada siz değiştirebiliriniz. İyi çalışmalar dilerim..
 
Sn zeybek gosterdiginiz ilgiye oncelikle cok tesekkur ediyorum.
Aslinda mekanikciyim ancak imkansizliklar icindeki bir ulkede birseyler yapmaya calisiyorum benim elektrik bilgimde kirk yasindan sonra mecburen olustu. (Olusturmaya calisiyorum)
Sizinde belirttiginiz gibi (uc fazli dc surucusu ile calisan dc motor)dan bahsediyorum ve boyle bir motoru calistirmak istiyorum. Elimde hicbir sema yok nasil yapacagimida bilemiyorum. benim istedigim once starta basayim ve agir agir potans ile motora hiz vereyim gerekirse yavaslatayim ama en onemlisi ani duruslarda motor kendini frenlesin.
Siz degerli arkadaslardan docalardan ricam bu.
Tekrar cok tesekkurler
 
Sürücünüzün marka modelını bilmeden, bır fikmir vermek zor. AC sürücüdeki sistemı uygulamak mümkün. Eger sürücü içinde proramlanabılır bir röle yoksa, motor miline bır devır bekçisi (TELEMECANİK de var) sensör baglıyarak ter ve duz kontaklarını kullanmak mümkün. Veya buna benzer bır devır kontrolünü yapabilirsiniz diye düşünüyorum. KOlay gelsın ark..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,961
Mesajlar
922,110
Kullanıcılar
451,154
Son üye
sahin56

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst