2 adet 15 kwa ups paralel çalıştırmalıyım?

ilkercan

Üye
Katılım
10 Mar 2009
Mesajlar
72
Puanları
1
Yaş
66
selam arkadaşlar.
isyerimizde ünitemizin ve cihazlarımızın seri haberleşmesi ups üzerinden şebekeden besleniyor.geçenlerde ups arıza yaptı by pass edip şebekeden besledik ve buda bizim için büyük sıkıntı oldu.şimdi sorum şu iki ups birbirine paralel bağlanırmı.biri arıza yaparsa öteki çalıssın ve senkronize çalışırmı yada senkronize çalışması için extra bir cihaza ihtiyaç varmı fazlar arası dalgaları frekankları eşitlemek için .şimdiden tesekkurler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kardeş iki ups yi sakın parelel bağlam kötü sonuçlar elde edersin hasara neden olur kontak ve halat kitlemeli kublaj şalter kullanarak sistem çalışırken ups 1 arızalandığında ups 2 çıkışında bağlı olan kublaj şalteri ile birini devreden çıkarıp diğerini devreye almalısın
 
İki UPS'i paralel bağlayamazsın. Sadece yedekleme yapabilirsin her iki ups çıkışına basit kollu ayırıcılardan koyalbilirsin biri arızalandığında diğerini devreye almak çok kolay olacaktır. Emniyet açısından enversör tipleri var onları kullan yükü 1.ups'den alıp ikincisine veren yine kollu ayırıcılardan.
 
Yedekli bir sistem düşündüğünüze göre, bütün kapasiteyi tek başına kaldırabilcek UPS lerden 2 tanesini gözden çıkarmışsınız demektir. Bu durumda UPS de arıza olması durumunda otomatik olarak şebekeye kendiliğinden yükü devredecek bir UPS çeşidi varsa (ki sanırım vardır), bu UPS lerden 2 sini uç-uca bağlayabilirsiniz gibi geliyor. Böyleliklle anlık olarak bile kesinti olmayacaktır. Bu sistemin uygulanabilir olup olmadığını üretici firmalardan öğrenebilirsiniz.
 
Merhaba arkadaşlar İkili grup birbirini kontrol eden UPS ler mevcut 1.UPS arızalandığı zaman diğeri otomatik olarak devreye giriyor ve bilgisayar ağı ile bilgisayarınıza sinyal veriyor.Arızalı olanı beslenen almacın enerjisini kesmeden tamir etme imkanına da sahipsiniz.Arkadaş hangi bölgeden bilmiyorum ama Adana da 3K mühendislik bu işin uzmanı ve servis ağı geniş.0 542 448 86 03 3K dan Memet arkadaşımız yeterli bilgiyi daha sağlıklı alabilirsiniz.Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,926
Mesajlar
921,741
Kullanıcılar
451,094
Son üye
ulbeya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst