2 Axis ucuz bir sistem arıyorum.

ibora

Usta Üye
Katılım
14 Eyl 2008
Mesajlar
1,203
Puanları
156
Yaş
56
Arkadaşlar merhaba,
Bir frezeyi x,y koordinatlarında kontrol edebileceğim ucuz bir sisteme ihtiyacım var. Bu konudaki önerileriniz neler olabilir?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
mach3 programı ve lpt kontrollu step sürücü ayrıyeten iki adet 4 nm lik step motor bundan daha ucuz bir sistem olmaz
 
ibora , arkadaşım kontrol olarak mach3 tavsiye ederim , motor olarak 4nm step motor kullanma bu motorlar hobi amaçlı ve ufak uygulamalar içindir. Çünkü step motorlardaki tork değerleri nominal değerler olduğu için hız ve yük artışlarında ciddi kayıplar oluşur. 4nm motor bir bakmışsın 2.7 - 3 nm ye inmiş. Eğer senin frezen normal universal veya kalıpçı freze ise 8 veya 12 nm step motorlar ve uygun microstep özellikli sürücü kullanman gerekir. Ancak biraz daha profesyonel olsun istiyorsan mach3 ile deltanın ASD-B serisi servosunu veya panasonic A4 Minas serisi servosunu tavsiye ederim.
Kolay gelsin.
 
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Benden bu şekilde bir makina yapmam istendi. Şu anda işin kavramsal araştırmasını yapıyorum. Sabahtan bu yana mach3'ü inceliyorum. Benim ihtiyaçlarımı karşılar gibi ve kullanıcı dostu görünüyor. Zira geçmişte step motorların azizliğine uğramış biri olarak motor olarak da servo kullanmayı düşünüyorum.
Ancak bir de HUST'un ürünlerini gördüm. Henüz fiyatı nedir, kullanıcı dostumudur, bilemiyorum. Ama mach3'ü de bilmiyorum. Mach3'ü nasıl temin edebilirim, fiyatı nedir? Benim kafa karışıklığımı giderecek tavsiyelerde bulunacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
 
mach3 kullan cok ucuz bir yazılım , hust sisteminde G code yazman gerekiyor bildigim kadari ile , hemde hust daha pahalı olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,867
Mesajlar
921,139
Kullanıcılar
450,985
Son üye
berkoooo

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst