4-5 yılda kondansatör çöpe atılmaz öyle bir şey yok. Kondansatör büyük bir sıkıntı olmadıkça patlamaz. Kondansatörün çalışma şartlarında olumsuzluklar var ise çabuk kapasite kaybeder, plakaların delinme gerilimi aşılır ve kondansatör patlar. Normal şartlar altında çalışan bir kondansatör patlamaz uzun seneler sonra kapasite kaybetmeye başlar.
1) Pano iç sıcaklığının 43 derece olduğu söylendi,kondansatörlerde sıcaklık sınıflandırması vardır, B sınıfı kondansatörlerin 24saatlik ortam sıcaklığı ortalaması 35dereceyi yıllık ortalaması 25 dereceyi geçmemelidir. C sınıfı kondansatörlerde 24 saatlik ortam sıcaklığı 40 dereceyi yıllık ortalaması 35 dereceyi geçmemelidir.
Kompanzasyon sisteminizde ilk mesajımda saymış olduğum 4 maddenin üçüncüsü olan ortam sıcaklığı problemi yaşanmaktadır.
2) Akım harmoniği 14'lere çıkmakta dediniz,
buda ilk mesajımda belirttiğim 4 maddeden birincisi olan harmonik problemini yaşadığınızı göstermektedir. ITHD>5
3) Gelelim ilk mesajımda saydığım maddelerden dördüncüsüne; Bakın kondaşın tüp kondansatör kalitesi oldukça iyidir o yüzden bu ürün değerinden yola çıkarak size bir örnek vereceğim.
http://www.kondas.com.tr/urun-detay.asp?k=1&id=26&urun=ZnPS
Bilgileri okursanız kondansatörün enerjisi kesildikten 180sn sonra uçlarındaki gerilimin 75V ! 'a düştüğü belirtiliyor. Yani 3dk sonra 75V , 3dk altı süreler için bu değer dahada yüksek olacaktır. Bir kondansatör tam deşarj olmadan devreye alınıyorsa bu ömrünü azaltır gerilim değeri yükseldikçe kısadevre etkisi yapar ve
bir numaralı kondansatör patlama nedenidir ! Akım sınırlamalı olan kompanzasyon kontaktörüde kullanmıyorsanız tam bir cinayet. Bu problemin çözümünü daha öncede belirttim ilave deşarj ünitesi.
Evet ilk mesajımda saydığım problemlerin üçüde sizde var yani üçte üç !
Geriye bir tek gerilim değerleri kaldı onuda bir kez ölçtüm 425v okudum demişsiniz. Bu yeterli olmaz analizör çıktısından anlık değerleri incelemek gerekir.