2 Giriş Bir Çıkışlı Kontaktör Var mıdır?

m_eminer

Üye
Katılım
25 Tem 2007
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bana 2 girişi olup bir çıkışı olan bir kontaktör lazım. Uyarıcı ucunda enerji varsa 1 Nolu girişi çıkışa aktarmalı, enerji yoksa 2 Nolu girişi çıkışa aktarmalı. Yani kontaklardan biri normalde açık diğeri normalde kapalı olmalı. (Aynı işi 2 giriş 2 çıkışlı bir kontaktörlede yapabilirim ama önemli olan dediğim gibi kantaklardan biri normalde açık diğeri normalde kapalı olacak) Böyle bir kontaktör varmı varsa adı nedir. YArdımlarınız için Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Anlatayım. Büyük bir binanın elk tesisatını yapıyoruz. Projeye göre elk. kesildiğinde genarator sadece kombileri besleyecek. Bunun için de kombi linyesinin bir kontaktöre bağlı olması gerekiyor. Uyarma ucunda enerji varken Şebeke enerjisini kombiye verecek, uyarma ucunda enerji yokken generator enerjisini kombiye verecek. (Projede herbir kombi için 2 Ad. mini kontaktör kullanarak bu işlem yapılmış. Benim dediğim gibi 2 kutuplu ve kontaklarından biri normalde açık diğeri normalde kapalı bir kontaktör varsa 430 mini kontaktörle yapılacak işi 215 mini kontaktörle yapacağım.)
 
Hem normalde açık hemde normalde kapalı kontaklı olan kontaktörler var.Herhangi bir elektrik malzemecesinden alabilirsin.
 
combiler 1 A. akım çeker mini rolelerin kontak akımları minimum 6 A. kadar akım taşır yapman gereken roleyi çift kontaklı (enversör) alıcaksın ve şebekeyi açık kontaktan jeneratör beslemesini kapalı kontaktan besleyip kontak çıkışlarındanda combiyi besliyeceksin bu kadar
 
arkadaşlar aynı anda kontaklarından biri açık diğeri kapalı ve enerji kesilincede tam tersi olan çift kutuplu kontaktör varmı onu sormak istemiştim. İki kontağı aynı anda açık olan veya kapalı olan var onu biliyorum.
 
bir acık bir kapalı kontakları olan kontaktorler piyasada mevcut..Telemecanique veya siemens marka olabilir.Malzeme aldığınız yere telefonda dahi sorsan yardımcı olurlar..eger yok ise ürünün referansını yollayabilirim..bobin gerilimi ne olacak?

son olarakta 2 giriş 1 çıkış ifadesi biraz yanlış hocam cunku her kontagın kendi girişi ve cıkısı var..
 
Bobin gerilimi 220 V. Yardımlarınız için teşekkürler.
 
Üzerinde bir adet normalde açık, bir adet normalde kapalı kontağı olan herhangibir kontaktör işini görür. Tek dikkat etmen gereken nokta, kombinin çalışma akımı kontağı yakmasın. Genelde bu kontaklar, yardımcı kontak olarak üretilir ve yüksek akımlara dayanamaz. Siemens'in 11E serilerinde 1 normalde açık, 1 normalde kapalı kontak olur.
Kontakların bir çıkışını köprüle ve kombinin fazını besle.

Normalde kapalı kontak ucuna şebeke fazını, normalde açık kontağa ise generatör fazını bağla. Kontaktörün bobini, generatör çalıştığında enerjilenecek şekilde bağlantını yap.
Şebeke gerilimi varken, kombi şebekeden beslenir.
Şebeke gerilimi yokken, generatör devreye girince M kontaktörü enerjilenir, normalde açık kontağını kapar, normalde kapalı kontağını açar. Kombi generatör ile beslenir.
Şebeke gerilimi gelince, (normal olarak) bir müddet sonra generatör durur. M kontaktörünün enerjisi kesilir ve kombi şebeke ile beslenir.
 
sevgili arkadaşlar 7´veya 8 kw a kadar 4 nc + 4 no ana kontağı olan kontaktörler mevcut bu şekilde bir kontaktör kullanırsanız 1 kontaktörle 4 adet monifaze cihaza kumanda edebilirsiniz yanlış hatılamıyorsam 3 TH82 44 siemens kodu.Fakat senın için biraz pahalı olur maliyet açısından şayet 1 amper 2 amper gibi akımlara kumanda edeceksen bunu bir role aracılığı ilede başarabilirsin piyasada 10 ampere kadar röleler mevcut akım düşük olduğu için ark oluşmıyacaktır ve işini görecegini tahmin ediyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…