2 prize elektrik gelmiyor

Priz içindeki kablodan multimetreyle

İş güvenliği ile ölçümler yapılmalı
Elk enerjisi geçirmeyen eldiven vs diğer tüm önlemlerle .
Buatta elk enerjisi geliyormu ölçümü ?
Buatta faz varsa
Buattan prize giden kablo tesbit edilerek kırıklık temassızlık durumu .

Ölçüm noktaları

Priz voltajı
Buat voltajı
Sigorta çıkış voltajı

Bu voltajları ölçün sorunun nerede olduğunu söyleyecek bize.

İlk gönderdiğiniz görselde kabloların renkleri bile birbirini tutmuyor dikkat ettiyseniz, kendiniz müdahale etmeyin. Doğru olan eve elektrikçi çağırmaktır, kablo çekme işi olmayacaksa yarım saatte çözecektir gelen kişi. İyi günler dilerim...

Ustalarım öncelikle teşekkür ederim baktığınız için. Bir gün kendiliğinden evimin 2 prizinde elektrik gitti. Bu prizler aynı duvarın önü ve arkasında duruyor. Buatların fotoğrafını attım. Kabloların dışarıda olduğu fotoğraftaki buat prizlerin tam üstünde. Diğer fotoğraftaki buat 1 metre falan yan tarafında bulunuyor. Büyük ihtimal birbirlerine bağlıdır başka bağlı olabilecek buat yok gibi. Sigortaların çıkışlarını da kontrol ettim hepsinde çıkış var. Sorun nerden olabilir? Yönlendirebilirseniz sevinirim.
Öncelikle geçmiş olsun hiç bir arıza kendiliğinden oluşmaz bir etken faktör mutlaka vardır.
1.buat bağlantılarında baktığımda soldaki buatta renk karmaşası var eğer yanlış gormuyorsam kahveringiler maviler ile kırmızılar sarı yeşille bağlanmış tesisatında kablo renkleri ile ilgili herhangi bir standarta uyulmamis dolayısı ile sigorta panosunda bu karışıklıktan dolayı hatalar olabilir
2 linye kablonuz erimiş kopmuş olabilir
3.priziniz arkası komşu daireniz olabilir 😀
4.elektrikciyi cagirdiniz parada sorun çıktı anlasamadiniz. Vs vs buradan bu kadar kolay gelsin

Öncelikle geçmiş olsun hiç bir arıza kendiliğinden oluşmaz bir etken faktör mutlaka vardır.
1.buat bağlantılarında baktığımda soldaki buatta renk karmaşası var eğer yanlış gormuyorsam kahveringiler maviler ile kırmızılar sarı yeşille bağlanmış tesisatında kablo renkleri ile ilgili herhangi bir standarta uyulmamis dolayısı ile sigorta panosunda bu karışıklıktan dolayı hatalar olabilir
2 linye kablonuz erimiş kopmuş olabilir
3.priziniz arkası komşu daireniz olabilir 😀
4.elektrikciyi cagirdiniz parada sorun çıktı anlasamadiniz. Vs vs buradan bu kadar kolay gelsin
Evin ilk sahibiyiz hiç müdahale olmadı tesisata. Arkadaki priz derken birisi salon diğeri yatak odasında. Yüklü kullanım olmadan niye oldu anlam veremedim

Evin ilk sahibiyiz hiç müdahale olmadı tesisata. Arkadaki priz derken birisi salon diğeri yatak odasında. Yüklü kullanım olmadan niye oldu anlam veremedim
Uzaktan sadece olasılıklar üzerine yorum yapılabiliyor yerinde incelemek gerek belki buatin bağlı olduğu farklı bir buatta gevşeme olmuş olabilir dediğim gibi uzaktan zor ama çözümsüz değil sorun giderildikten sonra paylaşırsanız bizim de merakınız giderilir😀 tekrar kolay gelsin

Ustalarım öncelikle teşekkür ederim baktığınız için. Bir gün kendiliğinden evimin 2 prizinde elektrik gitti. Bu prizler aynı duvarın önü ve arkasında duruyor. Buatların fotoğrafını attım. Kabloların dışarıda olduğu fotoğraftaki buat prizlerin tam üstünde. Diğer fotoğraftaki buat 1 metre falan yan tarafında bulunuyor. Büyük ihtimal birbirlerine bağlıdır başka bağlı olabilecek buat yok gibi. Sigortaların çıkışlarını da kontrol ettim hepsinde çıkış var. Sorun nerden olabilir? Yönlendirebilirseniz sevinirim.
Usta mavi kablolara da mavi bant kullansaydı takıntılı diyecektik ama daha kötüsü manda rahatlığında işler yapmış malesef . Usta biri tarafından tımar istiyor tesisat .

Forum istatistikleri

Konular
133,403
Kullanıcılar
459,338
Son üye
haser06

Yeni konular

Geri