2. Sinyali Yakalayalım

pusu_36

Üye
Katılım
8 Eyl 2007
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
45
Selam arkadaşlar işte size bir soru daha
şimdi bir metal dedektörümüz var bu dedektörden 1 metre sonrada red klepesi(bölümü) var. Dedktör matali görüyor sinyal veriyor klepeye gelecek mesafe kadar zaman sayıp tam metal klepenin önünde iken klepe açılıyor ve metal red ediliyor bant duruyor klepe kapanıyor ve bant çalışmaya devam ediyor.
Buraya kadar her şey normal şimdi soruna geleleim
1.metal dedektörden geçip red edilirken 2. metal dedekttörden geçiyor dedektör sinyal veriyor klepe açılıp 1. metal düşüyor bant duruyor 2. metal dedektörden çıkmıiş oluyor bant durunca klepe ile dedktör arasında bi yerde kalıyor klepe kapanıyor ve bant çalışıyor 2.metal temiz ürünmüş gibi geçip gidiyor .Bant 2. kez harekete geçerken 2.metali yakalamam lazım
Kolay gelsin
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
yaptığınız uygulamadaki sorun zaman rölesinden kaynaklanıyor. tam anlayamadım ama yapacağınız bir encoder uygulaması ile bütün bu sorunu çözersin ve hatta milimietre bazlı takip yapabilirsin.
kolay gelsin
 
Benim anladığım kadarıyla bu bir TEST cihazı galiba,plc veya logo ile yapılmış bir programı vardır sanırım,varsa programdan bahsedermisin.Arıza yenimi başladı önceden beri varmıydı.
Gerçi Mustak arkadaşımda yazmış ama sonradan fark ettim.
 
Arkadaşlar sistem tamamiyle röle ve zaman rölesi konrtolü ile yapılmaktadır.
 
arkadaş selam anladığım kadarı ile bu bir kalite kontrol sistemi eğer sözkonusu işlemin yapıldığı yer müsaitse deedektör ve red klepesi arasındaki mesafeyi bant üzerndeki ardışık gelen test edilecek malzemelerin arasındaki mesafeden kısa tutman yani 1.red prosesi işlenirken 2. malzeme henüz dedektöre gelmemiş olsun yani dedektörü klepeye yaklaştır derim tabii teknik olarak mümkünse
saygılar kolaygelsin
 
Sistem üzerinden geçen ürünlerin mesafelerini ayarlamak mümkün değil
her an her yerde olabilir yani mesafe lerde oynamak söz konusu bile değil çünkü ürün standart değil
 
o zaman tek çare red işlemini mümkün olduğu kadar hızlandırıp dedektörün ön tarafına bir stoper mekanizması kurmak yani stoper 1.parça işlenirken 2.parçayı bekletsin ne işlediğini ve boyutunu bilmeden konuşuyorum bi hatamız olursa kusura bakma
 
Tamamen mekanik ayırma sistemi bizde gayet güzel çalışıyor.Ama senin için birşey diyemem,bizdeki bant sistemi zincirli olduğundan bant arasına rahat bir şekilde montaj edildi.

34rxfgn.jpg
 
Arkadaşlar konu net anlaşılmadı galiba dedektörden geçecek olan ürünler kolili ve ya kutulu değil karışık yada şöyle düşünün bant üzerinden elma gecek dağınık bir halde bunun içindeki metali yaklamam
lazım
sıralı gelse kolay iş ama dağınık geliyor ve sırayada sokmak imkansız çünkü istenmiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
129,293
Mesajlar
925,035
Kullanıcılar
451,728
Son üye
smkay

Yeni konular

Geri
Üst