20 kva ups cihazi hakkında yardım?

toprak37

Üye
Merhaba arkadaşlar 2 sorum olacak 20 kva 2 adet ups cihazımız var bu 2 cihaz aynı baraya enerji basacak faz çakışması olurmu ne yapmam gerekli ikinci sorum mevcut ups ile çalışan bir server var şuan onu devre dışı birakicaz fakat devre dışı bırakırken Server kapanmaması gerekiyor yeni 20 kva olan ups fazi eski ups fazi ile cakisirmi üst üste bindirsem fazlarin sonra eski ups devre dışı bıraksam ne olur

teknik olarak denenmedim ama cok acilse 500ma yada 1 a lik sigortadan cıkış al iki fazı birbirine değdir anlarsın :D:D:D:D

Ups şayet dışarıdan sinyal alıp verebiliyorsa olabilir. Paralel bağlanmazlar, fazlar kısa devre olur.
UPS olduğuna göre bir anlık bile Elektrik kesintisi istenmiyorsa alacağınız bir ups değil komplike bir sistemdir.

Marka model sormuyorum, kesinlikle bağlayamazsınız !
İleri bir seviye Elektronik bilginiz varsa troid çıkışını DC voltaja çevirip aynı barada topladıktan sonra tekrar AC voltaja dönüştürmeniz lazım. Ben sinüs formlarını birebir eşleştiririm diyen arkadaş varsa yazsın ben de öğreneyim. Maliyet belirtirse çok memnun olurum.

@silent59 şaka yapıyor, sonucunu bildiğiniz deneyleri tekrarlamanın anlamı yok !

Ups çıkışlarının ac olarak paralellenmesi (İnterkonnekte edilmesi) çok kolay değil,sağlanması gerekli şartları gereğince yerine getirilmesine bağlı,kesinlikle doğrudan doğruya mümkün değildir!,Dc'ye çevirip ortak bir baradan (Tekrar ac'ye çevirip güç kaybı olsa bile bunu göz önüne alarak!) kullanılabilir,öteki türlü doğrudan barayla ortak kullanmak söz konusu değildir!

Buna tam alternatif olabilecek başka çözümler veya uygulamalar belki düşünülebilir.Voltaj,frekans,fazların ayni anda tam senkronizyonu,vb.sağlanması şart olan pek çok şartı vardır.Bu amaçla; örneğin jeneratörler tam paralel yapılırken bu şartlar bu işin uzmanlarınca yerine getirilir.Kolay gelsin.

Ups çıkışlarının ac olarak paralellenmesi (İnterkonnekte edilmesi) çok kolay değil,sağlanması gerekli şartları gereğince yerine getirilmesine bağlı,kesinlikle doğrudan doğruya mümkün değildir!,Dc'ye çevirip ortak bir baradan (Tekrar ac'ye çevirip güç kaybı olsa bile bunu göz önüne alarak!) kullanılabilir,öteki türlü doğrudan barayla ortak kullanmak söz konusu değildir!

Buna tam alternatif olabilecek başka çözümler veya uygulamalar belki düşünülebilir.Voltaj,frekans,fazların ayni anda tam senkronizyonu,vb.sağlanması şart olan pek çok şartı vardır.Bu amaçla; örneğin jeneratörler tam paralel yapılırken bu şartlar bu işin uzmanlarınca yerine getirilir.Kolay gelsin.
Teşekkür ederim

Sent from my SM-N910C using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app

Ups şayet dışarıdan sinyal alıp verebiliyorsa olabilir. Paralel bağlanmazlar, fazlar kısa devre olur.
UPS olduğuna göre bir anlık bile Elektrik kesintisi istenmiyorsa alacağınız bir ups değil komplike bir sistemdir.

Marka model sormuyorum, kesinlikle bağlayamazsınız !
İleri bir seviye Elektronik bilginiz varsa troid çıkışını DC voltaja çevirip aynı barada topladıktan sonra tekrar AC voltaja dönüştürmeniz lazım. Ben sinüs formlarını birebir eşleştiririm diyen arkadaş varsa yazsın ben de öğreneyim. Maliyet belirtirse çok memnun olurum.

@silent59 şaka yapıyor, sonucunu bildiğiniz deneyleri tekrarlamanın anlamı yok !
Teşekkür ederim

öyle bir dünya yok arkadaşım . upsleri senkron yapmalısın . oda upsler çalışırken olmaz. ups firması ile görüşmelisin ..ups firması uygunsa senkron bağlar ha illa ben ups çalışrıken değiştireceğim dersen onun yolları var ama çok tehlikeli ve garanti değil . yani safe değil değil çok uzman birinin bir defada yapması lazım . anlatırım özelden yazarsan

Çok gizli bir sır bilgi değilse buraya yazsanızda bizde öğrensek olmaz mı? sayın @servetd

Forum istatistikleri

Konular
129,838
Kullanıcılar
452,674
Son üye
murat y.

Yeni konular

Geri