200x150 CNC Router Projem Hakkında Fikir Öneri ve Yardım

Blitzkrieg ellerine saglik , benimkine gercekten cok benziyor Ben X ve Y 'de de BK'lari kullandim , ozellikle x'de onlari tutturmak zor oldu , henuz bitirip testlere baslamistim ki simdi farkli bir odaya tasindigim icin router'i sokuyorum. Orada artik tam ayar yaparak terkar toplayacagim. Benim miller 1605'di ama simdi alsam 2010 yada 1610 alirdim sanirim , hizda onemli diye dusunuyorum.


Bekir bey sizin tasarimda cok fazla mesafe bosa gitmis gibi farkli tasarimlarida bir inceleyin derim.
 
 
mesafe boşa gitmiş dediniz ama tam anlamadım başka nasıl bir model önerebilirsiniz
 
Hm simdi musait olmayacagim ama musait oldugumda cizim uzerinden isaretleyeyim. Ama bosa gitmis dogru bir ifade olmamis olabilir.
 
Hm simdi musait olmayacagim ama musait oldugumda cizim uzerinden isaretleyeyim. Ama bosa gitmis dogru bir ifade olmamis olabilir.
teşekür ederim eksik gördüğünüz ve dez avantajlı olan bir durumu değerlendirirseniz benim hata yapmadan bir tasarım şekillendirmem daha kolay olur.
 
Sanayide lazer kesim ve sac büküm isine hakim bir tanidigin varsa isler cok daha uygun fiyata cikabilir. Komponent seciminde Sahin Rulman i öneririm. Neredeyse cin fiyatina parca saglayabilirsin. ilk önerdigin elektronik kisimlar basari saglar. Mekanigi ne kadar iyi kalibre edersen ve bu stabil kalirsa o kadar saglikli olur.
Agir parcalar calismayacaksan Y-Eksenini hareketli hale getirebilir ve bu boslugu sifirlayabilirsin. Portal sisteminde mecburi ölü bölgeler olur.
 
lazer kesimci tornacı hepsi mevcut ama stepmotor ve vidalı mil bağlantı noktalarında ihtiyacım olacak 20mm alüminyum mu kullanmalıyım yoksa 10mm demir sac mı kullanmalıyım karar veremedim
 
@Türker Berber ama y eksenini nasıl hareketli hale getirebilirim onu anlamadım tablanın hareketinden bahsediyorsanız ölcü 200x150mm değil 200x150 cm ve bu büyüklükte bir tablanın hareketi mümkün değil
 
solidworks te FEM analizi yap. zaten cizince analize gerek kalmadan (yuh abi ben napiyorum) moduna girersin. 10mm sac gerekli bükümlerle stabillestirildikten sonra hayvani dayanikliliga ulasir. Benim esas meslegim Endüstri FIRINLARI o sebepten Alüminyuma sahsen gicigim. 20mm Alüminyum 10mm Siyah sacdan daha pahalidir. Birini lazerde kestirecen, biri Frezeye girecek. Maliyeti hesapla derim.
 
2 aydır solidworks öğrenmeye çalışıyorum ama daha çizim yapmayı bile başaramadım sanırım yoluma solidworksüz ve iki boyutlu parça tasarımlarıyla ve maket yapımıyla devam etmem gerekecek
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…