arkadaşlar merhaba konuyu şef açmış ama benimde bir sorum var konuya benzer olduğu için başka açmak istemedim otoda kullanmak için 1 led diyot için kaç ohm 'luk direnç kullanmak gerekir.tşk ler.
slm
peki led sayısı diyelimki 40 veya 60 olsa ne olur
yada şöyle diyelim ben 60 ledi 220 le yakmak istiyom verilen şemadan yararlana bilirmiyim
yada ne yapmalıyımm
Eğer elinde 12V 500ma lik bir adaptör varsa trafo ve köprü diyotu devreden çıkar adaptörü bağla daha basit bi yöntem.
arkadaşlar buradaki 220 nf kondansatör tam görevi nedir,gerilimi düşürüyor anlamadım,4.7 ohm luk direnç normalde çok değilmi.ormalde 7 k direnç kullanmak gerekmiyormu
değerli arkadaşım biraz amatörüm ama biraz daha basite alıp bu adaptörü nasıl yapacağımı anlatırsan mem nun olurum saygılar çetin
merhabalar,
aranıza yeni katıldım, sitede emeği geçen herkesin ellerine sağlık, benim sorum, vermiş olduğunuz devreyle 24-25 adet power kullanarak projektör yaparak 150-200 w'lık aletin verdiği ışığı elde etmek. bunun içinde 9 v 180ma 120derecelik ledler kullanma düşüncesindeyim. araya herhangi bir trafo koymadan bu vermiş olduğunuz devreyi kullanabilir miyim? veya başka bir öneri var mıdır?