220 volt alternatif akım

Ocaliptus

Üye
Katılım
30 Ocak 2008
Mesajlar
3
Puanları
0
Yaş
40
bence öldürmez ya sizce?
(bana elektrik çarptı da ordan biliyom)
 
İnsanı akım ve gerilim aranı beraber uygun olduğunda öldürür.Akım çok düşükse öldürmez.
Örneğin rezistans üretim fabrikasında rezistansları 5000Volt ile test ediyorlar ve temas edildiğinde öldürmüyor çünkü akımı çok düşük.
 
akım geçmesse( yada az geçerse) tabiki öldürmez ama normal şartlarda öldürür.
 
arkadaşlar bu paradox bi soru bence hem öldürür hem öldürmez
nasılsa iki oy hakkımız var o zaman her ikisini de oylarım ;D
 
adamın refleksine göre değişir.
 
arkadaşlar bence onu kimse bilemez bu iş voltaj işi değil ecel işidir.
azrail geldi mi adamı topraklasan bile yine ölür
yada öldürmeyen Allah öldürmez
bu yüzden her ikisi de olabilir.
;)
 
Sayın Kontrolkalemi üyeleri;

Büyük çoğunluğumuz gerek mesleğimiz sebebiyle gerek öğrenim düzeyimiz nedeniyle Teknik Personel olarak adlandırılıyoruz.Teknik Personel olduğumuz içinde bu tarz konuları teknik açıdan düşünmemiz ve yorum getırmemız gereklidir....

İnsanların elektriğe çarpılmaları onun bir iletkeni haline gelmelerinden oluyor. Sıvılar iyi iletkendirler, yani elektriği iyi iletirler. Vücudumuzu içi sıvı dolu bir kap olarak düşünürsek, bütün koruma görevi derimize kalıyor. O da vücudumuzun her tarafında aynı kalınlıkta değil. Islanınca o da iletkenleşiyor, hele üzerinde bir yara varsa direnci tamamen yok oluyor.

Evlerimizde 220 volt ve 50 Herz akım daima vardır. Ne kadar ilginçtir ki, bir elektrik akımının insana en tehlikeli frekans aralığı 50 - 60 Hz.dir. Elektrik akımını evimizdeki su tesisatına benzetebiliriz. Suyun basıncı neyse 'Volt' ta odur. 'Amper' de suyun miktarının karşılığıdır.

Elektriğe çarpılmada süre de önemlidir. Süre uzarsa deride yaralar oluşur ve elektrik bu yaralardan daha çabuk geçer. Derimizden geçen elektrik akımı derhal sinir sistemimizi etkiler. Beyindeki nefes alma merkezini felç eder, kalbin ritmini bozar hatta durmasına neden olur. Elektrik çarpmasının sonucu genellikle kalp durması olduğu için ilk yardım da ona göre yapılmalıdır. Elektriğe nereden çarpıldığımız da önemlidir. Elektriğin elden ele veya elden ayağa geçmesi aradaki hayati organlarımıza zarar verebilir.

Elektriğe çarpılınca şoka girmemizin nedeni kendi elektriği-mizdir. Sinir sistemimizin ürettiği elektrik ile dışardan çarpıldığımız elektrik karşılaşıp iç içe girince vücudumuzda kasılmalar ve titremeler yaratıyor.

Elektrik çarpmasında voltajın değil de akımın şiddetinin yani amperin önemli olduğu ileri sürülüyor. Bu konuda elektrik mühendisleri ile fizikçiler arasında görüş ayrılığı var. Zaten elektriğin kendisinin de tam bir tanımı yapılmış veya tek bir tanım üzerinde uzlaşma sağlanmış değil.

Elektriğin öldürücü gücünün voltaj değil de akım miktarı olduğunu öne sürenlere göre akım doğrudan kalbi etkiliyor. Bu düşünüşe göre l ila 5 miliamper akımın vücutta hissedilme seviyesi; 10 miliamperde acı başlıyor; 100 miliampere gelince sinirler reaksiyon gösteriyor ve 100-300 miliamperde şok oluşuyor. Tabii bütün bu değerlendirmeler tam bir bilimsel sınıflandırma değil. Yani tuzlu bir suyun içinde iseniz, cereyan tüm vücudunuza birden değeceğinden mili değil mikroamper seviyesinde bile bir akımdan zarar görebilirsiniz.

Elektriğe çarpılanlar eğer ölmezlerse, genellikle hayatlarının geri kalan kısmını bu olayın izi kalmadan, problemsiz olarak yaşayabiliyorlar. Ama az miktarda da olsa sinir sistemi üzerinde hasar bırakabiliyor. Elektrikten çarpılıp şoka girenlere de, kalp ritmini düzenlemek için yine elektro şok uygulanıyor.

Herkeze kazasız günler...



Kolay Gelsin
Saygılarımla...
 
Uzmanlar bazı insanların vücut dirençlerinin diğerlerine göre daha az olduğunu bulmuşlar bu da büyük bir etken. Her nekadar ölümler için akımın yüksek olması gereksede 60 volt tan yüksek olan gerilimleri hissediyoruz buna en iyi kanıt aküler 12 veya 24 volt ama 300 Amper' e kadar aküler var...
 
42 volt ve 0,30 amperden sonrakİ deĞerler İnsan vÜcudu İÇİn tehlİkelİ kabul edİlİr
 
arkadaşım,220 volt 50 hz insanı alternatif akımda çarpıp çarpmadığını şöyle anlatayım burçin arkadaşım terimsel anlamda anlatmış.ancak bende şöyle açmak istiyorum,elektrik bir devredir yani kısaca 220 volt nasıl oluşur ve tehlikeli olur bunu biliyoruz değilmi, elektrik le ,toprağın birleşmesiyle oluşuyor. yani devre faz ile nötrün tamalanmasıyla oluşuyor.ve devre taamlanıyor ve ampülümüz ve vs neyse o calışıyor.insana gelince arkadaşlar bunlardan sonra,faza elimizi değdik eğerki sadece faza değersek ve toprakla bağlantımız yoksa ,veyahutta bu önemli ayağımızda güzel bir ayakkabı veya toprak geçirgenliği az ise o zaman o faz üzerimizde dolaşır bizi güzel bir şekilde gıdıklar.devresini tamamlayamaz vebizim elimizi cekme imkanı olur.yoksa eğer faza deyipde ayağımızda birşey yok hatta ıslak sa toprakla bağlantımız varsa allah göstermesin, yüzde 1 ihtimal bile vermem.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,338
Mesajlar
935,934
Kullanıcılar
453,630
Son üye
fevo53

Yeni konular

Geri
Üst