Trafoyu 12 volt 4 watt bulamazsan ne kadarlık kullanayım
Burada 100 nf larin cikislari pota giderken..triaklarin a1 noktasiyla kesiyor orada ek varmi..Aradığınız devre ses ışık modülatörü olarak geçer. en basit şekli şu şekildedir.
Ekli dosyayı görüntüle 78459
Devreyi istediğiniz güce göre şekillendirip kanal sayısını arttırabilir hangi ses frekans bandında yanmasını istiyorsanız o frekansın filtresini ekleyip ton kontrollü hale getirebilirsiniz.
Burada 100 nf larin cikislari pota giderken..triaklarin a1 noktasiyla kesiyor orada ek varmi..
Tesekkurler..
Birde calisirmi ??
Lise yıllarımda 1992-1994 aynı devreyi 3 renkli spot ampül kullanarak yapmıştım, evet kesin çalışır.Olayı anladım teşekkurler bu devre kesin çalışır mı?
Calismiyor nerede hata yapiyorum..bt 136 bulamadimLise yıllarımda 1992-1994 aynı devreyi 3 renkli spot ampül kullanarak yapmıştım, evet kesin çalışır.
Merhabalar;Üzerinden yıllar geçti ama benzer bir devre, birde buna göre yapın isterseniz. Özellikle nokta ile işaretlenmiş olanları birleştiriniz.
Birde BT136 ile BT137 nin RMS akımı iki kat farklı, tam anlamını bilmiyorum ama ondan da kaynaklanabilir. Üstadlar farkı bize anlatır konunuzu görürlerse.