220V 50Hz to 115V 400Hz Dönüştürcü

Evet proje çok önemli.Dışardan bakıldığında o kadar da komplike görünmese de 2 aydır bu işi yapacak bir devreye rastlayamadım. Devre yüksek watt lı değil. 100watt içimizi görür. Tek ihtiyacım olan bir frequency converter . Buaradaki arkadaşlar sinus osilatör ve çıkışında mosfet kullanmamı tavsiye ettiler. Zaten PWM vb. devrelerde de genellikle bu şekilde. Verebileceğiniz en ufak bir fikir bile benim için çok önemli

İyi çalışmalar
 
Şoyle bir devre buldum, eğer hayal görmediysem ve elbette yanlış anlamadıysam "freq. set" adı altına bir potas var. Bu devre belki işime yarayabilir mi ?

Mosfet-Sch-2.png
 
Şoyle bir devre buldum, eğer hayal görmediysem ve elbette yanlış anlamadıysam "freq. set" adı altına bir potas var. Bu devre belki işime yarayabilir mi ?

Mosfet-Sch-2.png

bu şemada sinüs alamazsın köşeleri kirpilmiş olur işini gorurse yap tam sinüs biraz zor ben senın kullanmak ıstedığın motorlardan bır zaman karşilaştım 115 voltluk minyatur motorlar özel bir işte kullanacaksın sanırım hatta eskişehir hava ikmalden benim çalıştığım okula hibe vermışlerdı o motorlardan yuksek devirlı ben bır işte kullanamadım açıkçası:)
 
ben motor dakullanmayacağım. Bu benim bitirme tezim, bilirsiniz uçaklarda jenaratörden 115 400hz çekilir.
 
Kardeşim yanlış anlamadı isem 100w istiyorsun. Sanırım avionik test için lazım
Emekli bir havacı müh abin olarak Basit bir invertör al omron yada delta ola bilir 3 faz girişinden tek fazı kullan yani 220 v kısmından 220 ver çıkışları ferit nüveli 220 ye 38 volt trafo sar primeri yıldız bağla sekonderi seri bağla yanlız unutma havacılıkta cihaz sertifikasyonu çok önemli sabit kanat amatör ucaklarda kullanırsın ama ticari ucakta kullanamazsın ...@mynet
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hazır üreten firmalar var KEMSAN gibi yerli fakat pahalı

ama genel mantık
1.alternatif akımı filtrelemen
2.filtrelenen enerjiyi diyot kullanarak dogrutman
3.elde edilen DC gerilimi IGBT ve ya Mosfet kullanarak istenilen frekans ve gerilimde üretmek gerekiyor.(IGBT ve ya mosfet in tetiklemesini mikro işelmci kullanarak yapmalısın yani PWM ile)
4.aldıgın gerilimi tekrar filtrele
PWM kullanmak şart bu işi profosyenel yapanlar (taı teı aselsan saglayıcıları bu şekilde yapıyor)

umarım işinize yarar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,827
Mesajlar
920,807
Kullanıcılar
450,916
Son üye
Nedim korkmaz

Yeni konular

Geri
Üst