220V DC gerilimle çalışan LED olur mu?

Bu durumda da motorun direncini çektiği akımı bilip ona göre hesap yapmalıyız. Yoksa düşük direnç kullanırsak fazla akım çekip sürücüyü yakabiliriz. Ledli yöntemde çekilecek akımı 20ma ile sınırlandırmış oluyoruz.

Bu arada led seri direnç yöntemini uygulamak isterseniz 10k direnci 5watt lık olandan tercih edin. Çünkü direnç üzerinde 207x0.02a 4w civarı güç harcanacak.

Suat Abi amacını şimdi anladım, yük olarak led sürmek mantıklı değil zamanında ebn bir kaç triak yaktım dimmer yaparken yükü led seçtiğimden, en iyi yöntem direnç ütü, tost mak-ekmek kızartma veya quartz ısıtıcılar! Yine 75-100 lük akkor lamba bağlarsan Sigorta gibi davranır terslik anında ya ışık verir ya da kopup sürücün yanmaz.

Maksat sadece ufak bir yük oluşturmaksa neden 15 Wattlık fırın ampulü kullanmıyorsunuz?

Akkor lamba kolay fakat kutunun içinde ısı üretmesin diye olumlu bakmıyorum. Gerçi kutuda fan var ama sürücüyü riske atmaktan çekiniyorum.

Son düzenleme:
Üzerinden akım geçen her alıcı isinacaktir. Bunun kacarı yok. iyi bir havalandırma sorunu cozecektir.

Tekrar merhaba,

15 watt'lık ufak ampülü denedim. Makine mükemmel çalıştı. Sürücü açılışta motorun bobinlerini algılamaya çalışıyor diye bir fikrim vardı. Ampülü takınca sürücüyü motor takılıymış gibi kandırmış oldum. Sonuçta fırçalı motor da stator'a temas eden kömürler sayesinde yarı kapalı devre gibi oluyor. Akkor ampül de aynı şekilde kapalı devre.

Bir de LED lamba denedim. LED'lerde kutupları birleştiren fiziksel bir iletken olmadığı için sürücü motor yokmuş gibi algıladı ve çalışmadı.

Akkor lamba denedim tamam ama 15 watt olmasına rağmen çok ısınıyor. Kutunun içinde tehlike yaratır. Lambayı kabloyla kutunun dışına alayım desem görüntü hoş olmaz. Daha düşük watt'lı başka bir ampül bulsam o da ısınır herhalde.

Akkor olarak 220v ile çalışan ampüllerin en düşüğü kaç watt'tır? En düşük kaçlık bulabilirim?

Akkor denemesinin bir videosunu çektim. Yüklenmesi bitince ekleyeceğim.

En düşüğünü aramayın, bir tane daha alıp seri bağlayın. E14 duyun porselen olanını kullanırsanız duyuda yakmaz.

Saygılar...

Benim aldığım ampülün duyu G9.

thumbnail_IMG_20161202_215003.jpg

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar
452,505
Son üye
ironman2112

Yeni konular

Geri