220V DC gerilimle çalışan LED olur mu?

Yüksek omajda taş direnç deneyin veya o ampulleri bir kaç tane seri bağlayabilirsiniz.

Saygılar....

Bu arada, sürücüde 3 tane yan yana jumper var. Bu jumper'lardan bir tanesi problem yaratan güvenlik özelliğini iptal edebilir diye bir düşünce geçti aklımdan.

Lanet kartın hiç bir kılavuzu yok ki. Sadece motoru şuraya tak, potansiyometreyi şuraya tak şeklinde 1 sayfalık uyduruk bir PDF verdi satıcı.

Abi ampulun omajını ölç buna göre taş direnç 5-10w alıp seri bağlayıp metal aksama montele abi alüminyum gövdeliler biraz daha yüksek maliyetli.

Abi ampulun omajını ölç buna göre taş direnç 5-10w alıp seri bağlayıp metal aksama montele abi alüminyum gövdeliler biraz daha yüksek maliyetli.
Bülent Bey,
Ampulün direnci yanıltıcı olur, çünkü akkor flamanlı ampullerin soğuk direnci çok düşüktür. Eskiden bu tip ampullerin paralel olarak çok sayıda kullanıldığı tesisatlarda saldırı akımı denen bir sorunda ortaya çıkardı.

Saygılar....

o lamba ısınır E14 duylu 15W lamba o kadar ısınmaz buzdolaplarında kullanılanlar özellikle.

dc motor sürücünüzde H-bridge devresi olması gerekirken röle ile direction değiştirilmesi çok saçma. Çin malı işte 3 tane daha mosfet koymaktan kaçmışlar. bunu yapmayıp motor varmı yokmu kontrol etmeleride ilginç olmuş. sürücünün fotosu varmı detaylı resim kart üzerinden bu özelliği bypass edebilecek bir pin bulabiliriz. Muhtemelen bir shunt direnci ve buna bağlı bir opamp var. op amp ile shunt üzerine düşen gerilimi yükseltip mcu ya veriyordur. yada yine opamp tan sonra mcu nun adc sine veriyordur. ikisinden biri her iki şekildede olsa sürücünün içinden bu özellik bypass edilir.

Ben anlayamadim blok kondansator konusu gecen yerde yada nerede ne ise yarayacak acaba? Daha açıklayıcı yazarsaniz sevinirim bag kuramadim.

Forum istatistikleri

Konular
129,755
Kullanıcılar
452,505
Son üye
ironman2112

Yeni konular

Geri